90 euros per persona d’inversió en rebaixes

Optimisme entre els botiguers i comerciants després de tancar una bona campanya de Nadal

  • Redacció -ACN
  • Divendres, 10 Gener 2014 00:00

Ciutat 2013, ciutat-rebaixes

Els catalans es gastaran en total uns 800 milions d’euros durant les rebaixes d’hivern, entre un 3 i un 5 per cent més que l’any passat. Unes estimacions de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) que apunten també que, de mitjana, cada ciutadà invertirà uns 90 euros en l’adquisició d’articles de roba. Els 30.000 establiments comercials inicien la temporada partint de descomptes d’un 50% en la majoria dels casos. El president de la CCC, Miguel Ángel Fraile, s’ha mostrat optimista davant d’aquesta campanya, ja que, per primer cop des de l’inici de la crisi, les vendes han notat una “lleugera recuperació” durant el Nadal. Les botigues facturen la meitat dels seus ingressos durant les rebaixes, sobretot les d’hivern.

El president de la CCC, Miguel Ángel Fraile, espera una bona campanya de rebaixes d’hivern. Les seves estimacions -que són “desitjos”- calculen que en suma els comerços facturaran uns 800 MEUR, un increment d’entre el 3 i el 5% en relació a l’any anterior. Uns pronòstics basats en la “lleugera recuperació” detectada durant el Nadal. Al mes de novembre i al de desembre s’ha notat un repunt de vendes d’un 2% o un 3% en comparació amb l’any anterior.

El calendari de les rebaixes, inaugurat en un dimarts, permetrà una arrencada “normal” i “tranquil·la” de la campanya. Demà dissabte “serà el dia més fort” i l'endemà diumenge, un festiu on la majoria dels comerços també obriran, s’espera també una gran afluència, ja que el client de rebaixes “prefereix aprofitar aquest dia a comprar enlloc de dedicar el temps lliure a altres aspectes”.Fraile s’ha mostrat optimista i també confiat en què la climatologia respectarà la temporada.

En contra dels falsos ‘outlet’

El president del Gremi de Comerç Tèxtil (GremiTex), Antoni Fures, per la seva banda, ha defensat els comerciants que han esperat al 7 de gener per començar les seves rebaixes i ha criticat la proliferació de falsos establiments ‘outlet’. Aprofitant un cert buit legal, en els darrers anys han augmentat les botigues que fan servir aquesta nomenclatura -’outlet’- i fan descomptes que “no són ni del 30 per cent”. Però Fures, ha assegurat que confia en la “intel·ligència” del consumidor que sabrà diferenciar les veritables ofertes de roba de qualitat de les que no ho són.

Bon balanç de la campanya de Nadal
La campanya de Nadal ha anat bé als comerciants. Segons la Confederació de Comerç de Catalunya, les compres de Nadal i Reis han animat els compradors, que ha incrementat les vendes un 3 per cent. El secretari general adjunt de la Confederació, Emiliano Maroto, assegura que, el balanç és “molt positiu”. “S’han fet força vendes, molta animació i s’ha percebut un ambient diferent al de les darreres campanyes de Nadal”.
I l’increment en les vendes és bona notícia, sobretot, apunta Maroto, per la “davallada” d’ara fa un any. Tot i que la Confederació encara no té la xifra exacte de volum de vendes, assegura que els comerciants estan “satisfets”. Per Nadal els productes d’alimentació són els més demanats mentre que de cara a Reis els clients opten més per roba, joguines i articles d’informàtica. La previsió de crescuda de rebaixes és d’un 5 per cent respecte 2013