Els Mossos investiguen l'atac feixista a l'acte de Súmate

L'Ajuntament estudia personar-se com a acusació particular en el procés judicial que es pugui derivar

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 19 Desembre 2013 13:25

La declaració institucional de tots els portaveus

Els Mossos d'Esquadra han engegat una investigació policial al voltant de l'atac feixista que un grup de radicals va protagonitzar aquest dimarts a Mataró, quan va intentar boicotejar la presentació de l'associació Súmate, un grup de castellanoparlants a favor del dret a decidir. Els Mossos d'Esquadra estudien les imatges de l'acte, tot i que encara no s'ha detingut cap persona.

L'Ajuntament de Mataró, per la seva banda, ha aprovat per una unanimitat una declaració institucional de condemna dels fets. El consistori considera que es tracta d'un "atac a la convivència" i es reserva el dret de personar-se com a acusació particular en el procés judicial que es pugui derivar arran d'aquesta investigació.

L'escrit de condemna aprovat al consistori mataroní té el suport de tots els grups municipals -CiU, PSC, PP, PxC, ICV-EUiA i CUP-. Qualifiquen els fets com un "episodi d'intolerància" i adverteixen que la ciutat defensarà la convivència perquè "ningú la pertorbi". La declaració també assegura que a Mataró "el feixisme i la intolerància no tenen cabuda" i demana a la societat mataronina que "eradiqui i aïlli els intolerants".