Xavier Doló representarà Europa al Watervent de Dubai

El seu Hydromatch s’implantarà a Orient i la Xina

  • Redacció
  • Dijous, 24 Octubre 2013 12:34

Ciutat 2013, xavier doló 1

Els propers 27 i 28 de novembre Dubai, als Emirats Àrabs Units, acollirà el Watervent, el congrés-esdeveniment més important a nivell mundial relacionat amb les tecnologies netes i aplicades a l’aigua. Es tracta d’un esdeveniment d’allò més selecte en el qual, a nivell estatal, només hi participen empreses de l’evergadura de Repsol i que anualment selecciona els millors projectes d’empreses i tecnologies relacionades amb l’aigua.

En l’edició d’aquest 2013,  d’aquí a un mes, l’inventor i empresari mataroní Xavier Doló serà present després d’haver estat seleccionat com a representat de la tecnologia europea per part de la plataforma alemanya que participa a l’esdeveniment. “Vaig a un lloc importantíssim en representació, ja no només de Catalunya i Espanya, sinó de tot el continent, és important perquè veus que confien en el que fas”, explica Doló.
Xavier Doló presentarà als Emirats Àrabs el seu Hydromatch, l’invent que permet generar aigua a partir de la condensació d’humitat.

La seva tecnologia ja té un prototip actiu desenvolupat pel mateix mataroní que està sent objecte de desig per part de països en desenvolupament com pot ser la Xina, que properament entrarà amb una forta inversió per instal·lar la tecnologia al continent asiàtic. Igualment, la intenció que hi ha darrera la presència de Doló i l’Hydromatch al Watervent és la de resoldre finalment la implementació d’aquesta tecnologia hídrica en un territori amb tanta necessitat d’aigua com és l’orient. Xavier Doló creu que “tenim ben encaminat poder instal·lar la tecnologia en les parts més importants en desenvolupament del món i ser en un esdeveniment com aquest permetrà que encara estiguem més presents per molts altres països, zones, empreses i corporacions”.

Ciutat 2013, xavier doló 2

Europa és oxigen

Xavier Doló vol que el seu exemple des de Mataró fins a Dubai serveixi d’estímul per a les noves generacions: “en el meu cas ha costat a nivell més proper, però estic veient com Europa creu en nosaltres i m’ha ajudat moltíssim. Als joves i als emprenedors cal dir-los que entenguin que Europa és oxigen, que surtin, que busquin, que per moltes dificultats que ens posin a nivell més estatal, a nivell de continent creuen i aposten per nosaltres”, explica l’inventor mataroní.

Doló també ha estat convidat a Nova York a participar en un congrés sobre tecnologies netes al costat de gent com el President de Samsung o  el de BMW: “veig que em consideren com una opció de sostenibilitat vàlida per a grans ciutats en desenvolupament, és un honor”, assegura.