La Fundació El Maresme demana accelerar la Residència Respir

Signa amb l’Ajuntament la cessió a precari del seu edifici i que s’hi facin cursos del CNL

  • Redacció
  • Dilluns, 21 Octubre 2013 13:18

Firma entre l'Ajuntament i la Fundació El Maresme

L’edifici de la Fundació El Maresme a la Plaça dels Bous acull des de fa setmanes cursos i activitats del Centre de Normalització Lingüística. És així i com a tal ho han signat amb un conveni i una cessió a precari de l’edifici l’Alcalde Joan Mora i el president de l’entitat que treballa amb persones amb disminució Josep Morgades. L’acte de signatura dels dos documents permet posar en ordre la titularitat i l’activitat que acollirà aquest edifici i en tots dos àmbits s’ha volgut ressaltar la “provisionalitat” d’aquests usos per part del CNL. La Fundació El Maresme vol accelerar el projecte de Residència Respir que té pensat per a aquest immoble.

L’edifici de la Plaça dels Bous es va alçar el 1978 gràcies a una campanya de suport i captació popular. El titular era la pròpia Fundació fins que les dificultats econòmiques van fer que l’Ajuntament –propietari del sòl– se’n fes càrrec. Ara es procedeix a una cessió a precari i un conveni perquè pugui ser utilitzat pels cursos de català mentre se segueix treballant en el projecte definitiu.

Residència Respir
“El projecte de residència respir és el que volem per l’edifici però el tema econòmic i la falta d’implicació d’altres administracions l’estan retardant”, ha explicat Josep Morgades. La residència respir serviria per cobrir casos de necessitat de famílies amb discapacitats davant situacions com podrien ser intervencions quirúrgiques, estades temporals o altres circumstàncies. “Ara mateix aquests persones sols tenen les seves famílies per a casos així i amb una residència precisament tindrien respir, seguirem buscant els suports que faci falta i demanem l’esforç de totes les administracions, ens haurem d’omplir d’imaginació per aconseguir-ho”, ha assegurat el President de la Fundació El Maresme.