El museu Bassat apropa l’art a persones amb malalties mentals

El programa ‘AlterArte’ es tira endavant amb la col·laboració vital del Centre de Formació i Prevenció de Mataró

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 14 Octubre 2013 14:33

AlterArt

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i el Centre de Formació i Prevenció de Mataró (CFP) estan portant a terme conjuntament un programa d’inserció comunitària per a persones amb malalties mentals relacionat amb l’art. El programa porta per títol ‘AlterArte’, i s’apropa als afectats realitzant activitats com ara tallers monogràfics, exposicions i visites culturals. Tanmateix, és essencial l’aprofitament que fan dels recursos que la comunitat ofereix: galeries d’art, centres cívics, bars culturals, museus i artistes col·laboradors.

Tots els participants de la iniciativa són usuaris dels Serveis de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental del Centre de Formació i Prevenció. En aquest sentit, la Col·lecció Bassat - Nau Gaudí Mataró ha creat un seguit d’activitats artístiques i educatives repartides en càpsules temàtiques centrades en obres i artistes específics.

Per tal de mostrar la feina feta, s’ha realitzat el vídeo ‘Descontextualitzar’, una mostra de com els participants elaboren el treball des de la seva individualitat, per acabar participant en una obra col·lectiva exposada en un espai públic. El documental alhora aprofita per repassar l’univers propi de cada persona amb testimonis inclosos.