Mataró reobrirà al trànsit el carrer Sant Antoni el mes de novembre

L'obertura té lloc 21 mesos després de l'esfondrament de dues cases

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 09 Octubre 2013 13:02

CARRER SANT ANTONI MATARÓ

L'Ajuntament de Mataró té previst reobrir al trànsit el carrer Sant Antoni durant la segona quinzena de novembre. L'àrea de Via Pública té previst retornar a la normalitat aquest eix viari, que permet la sortida de vehicles des del centre de la ciutat per enllaçar amb la carretera N-II.


Aquesta situació s'allarga des de fa 21 mesos, quan els mesos de febrer i març del 2012 van caure les cases dels números 38 i 36 del carrer Sant Antoni. Arrel d'aquell accident encara hi ha sis famílies que no han pogut tornar a casa seva, als números 32, 34, 36 i 38. Es dóna la circumstància que la promoció de pisos del número 40, a la que els veïns afectats responsabilitzen dels esfondraments, és a punt d'acabar. "És una paradoxa que els nous veïns facin la mudança abans que les víctimes", etziba el portaveu veïnal Jaume Calsapeu.

CARRER SANT ANTONI MATARÓ

Via judicial

De fet, a les cases més pròximes a la zona de l'esfondrament s'està duent a terme una operació de reforç del subsòl mitjançant la refonamentació de les parets de tàpia de les edificacions afectades. Aquesta és una obra que han recomanat el informes tècnics que s'han anat fent arrel de l'accident. L'actuació la paguen les pròpies famílies afectades, tot i que totes elles han recorregut ja a la via judicial perquè consideren que van ser les obres del número 40 les que "van alterar les condicions de seguretat dels edificis". El cas recau en el jutjat d'instrucció número cinc de Mataró, que fa poques setmanes ha començat a rebre les demandes. La jutgessa encara no s'ha pronunciat al respecte i els veïns demandants estan a l'espera de l'acceptació a tràmit del cas.