Aposten pel turisme esportiu i volen dos esdeveniments internacionals

L’Ajuntament treballa per entrar a les excursions dels operadors de l’alt Maresme

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 08 Octubre 2013 10:53

Challenge barcelona-maresme

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Mataró treballa en l’organització de dues proves esportives d’àmbit internacional per al 2014. El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, explica que es treballa per portar a la ciutat una competició per equips la pròxima Setmana Santa i una prova esportiva individual a la tardor. Rey assegura que la promoció turística de la ciutat, associada a l’esport i la natura, encara té “molt recorregut a fer”. L’Ajuntament, afegeix Rey, també treballa per aconseguir “que Mataró estigui entre les excursions que ofereixen els operadors turístics de l’alt Maresme”. En aquest sentit, el darrer estiu els estrangers que han visitat Mataró han augmentat un 4,2% respecte al 2012.

L’Ajuntament de Mataró vol explotar seriosament una de les quatre branques de promoció turística de les que disposa la ciutat -salut, esport, congressos i front marítim-. Tot i que encara no s’ha concretat de quina disciplina, l’any 2014 es preveu que Mataró aculli dues proves esportives internacionals de primer ordre. Actualment Mataró ja compta amb el pas de dues proves d’ironman que s’organitzen des de Calella, però amb un traçat que travessa la comarca de nord a sud. La capital del Maresme, però, vol ser seu de dues noves proves amb l’objectiu que l’impacte econòmic es quedi a Mataró. Rey ha avançat que serà una prova individual i una altra per equips. Les dates, la Setmana Santa i la tardor del 2014.

30.000 viatgers

Rey posa de manifest que la important presència del barroc i el modernisme a Mataró són atractius turístics a explotar en aquest sentit. Aquest darrer estiu, prop de 2.000 persones han participat en alguna de les 13 rutes per la ciutat que promou l’Oficina de Turisme. La majoria d’elles són gratuïtes i en destaca especialment la visita audioguiada pel conjunt barroc dels Dolors, que han fet 560 persones. Pel que fa a les grans xifres, la temporada turística del 2013 s’ha tancat amb 30.471 viatgers, un lleuger augment respecte als 30.409 de l’any anterior. Tot i això s’ha de tenir en compte que enguany hi havia un hotel menys a Mataró, després que l’Hotel Colon tanqués la passada primavera. Un 62 per cent d’aquests visitants són estrangers, amb un important pes del turista francès.