Un 92% dels locutoris de Mataró incompleix la normativa

L'ajuntament ja tramita sancions de 300 euros

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 07 Octubre 2013 13:01

Locutoris

Dels 42 locutoris que actualment hi ha en funcionament a Mataró, n'hi ha 39 -un 92%- que no compleixen la normativa. Aquest és el balanç que fa l'àrea de Via Pública de l'Ajuntament de Mataró de la campanya de control i inspeccions dels locutoris que hi ha a la ciutat. Segons el cens, a Mataró hi ha 56 locutoris donats d'alta, però segons els informes dels tècnics municipals, només n'hi ha 42 que realment estiguin en funcionament.

Incompliments i sancions

L'ordenança que regula aquests establiments estableix que cada local s'ha d'ajustar al nombre de cabines i distribució d'espai que li permeti l'Ajuntament; l'horari d'obertura es fixa estre les 8 del matí i la mitjanit, i l'activitat que s'hi pot desenvolupar ha de ser, exclusivament, la de serveis telefònics. I són molts els que no compleixen alguna d'aquestes premisses.

Dels 39 locals on s'hi ha detectat irregularitat, l'Ajuntament sancionarà de manera automàtica 33 establiments on s'incompleix l'horari d'obertura, es venen productes no permesos i es gestionen transferències de diners a l'estranger sense l'autorització del Banc d'Espanya. Les sancions imposades, segons informa l'Ajuntament, seran de 300 euros.

D'altra banda, els altres sis locutoris on s'han detectat altres irregularitats menors, relacionades amb el nombre de cabines, la distribució de l'espai, la retolació o l'existència de màquines expenedores, s'ha donat quinze dies als propietaris per esmenar aquesta situació. Passat aquest termini se'ls farà una nova inspecció que, en cas de mantenir-se l'incompliment, podria suposar també multes de 300 euros.