“Malgrat que no hi ha Shopping Night, el comerç reforça el MOW”

Francina Bigorra explica les activitats que proposa la Unió de Botiguers

  • Mireia Biel / Fotos: Anna Aluart i cedides
  • Divendres, 04 Octubre 2013 00:00

Ciutat 2013, mow-francina bigorra

La Unió de Botiguers de Mataró (UBM) organitza un ‘Comerç a Cel Obert’ pel proper cap de setmana, inclòs dins del Mataró Opportunity Weekend. Aquesta iniciativa substitueix la ‘Shopping Night’. Francina Bigorra, cap d’activitats de la UBM, valora la rellevància d’aquestes iniciatives i posa èmfasi en la importància dels barris.


Arriba el MOW de tardor sense el que fins ara havia estat el seu atractiu principal, la ‘Shopping Night’.

L’Ajuntament ens va plantejar fer un MOW orientat més cap a l’hostaleria. Les dates que ens plantejaven ens van fer adonar que coincidien amb el cel obert que nosaltres organitzem anualment. Per tant, no hi ha Shopping Night com a tal. Els restaurants podien estar plens en aquells horaris, però llavors ens trobàvem que a les botigues no hi havia animació. Per això hi haurà un cel obert de 9 a 21h amb la possibilitat d’allargar els horaris en funció de l’ambient que hi hagi pel carrer.

La iniciativa del MOW vol promocionar la ciutat. Noteu que la gent surt més al carrer?

A nivell de públic podem posar un 10. En les dues edicions anteriors va venir, fins i tot, gent de fora, gent nova, cosa que és molt positiva. Aquest tipus d’activitats serveixen per donar un impuls tant en comerç com en cultura. Cal donar més vida a Mataró perquè és una ciutat i ha de donar exemple com a capital de comarca que és. Ara bé, aquest èxit és potser més palpable de cara a la primavera que de cara a la tardor pel temps.

El MOW és una iniciativa que es fa al centre, però vosaltres heu organitzat altres activitats, per exemple, al Port. Quina relació s’ha d’establir amb els barris?

Aquest és un punt molt delicat. Quan vam fer la reestructuració de junta dins de la Unió de Botiguers vam treure, de seguida, el ‘Co­merç Mataró Centre’. I és que estem oberts a què des dels barris se’ns demani col·laboració. Moltes activitats que es fan al centre es poden traslladar als barris, com vam fer amb la FirOcasió a Cerdanyola. El comerç del centre es pot desplaçar als barris igual que ells poden tenir un lloc al centre en moments determinats. Ara bé, si ells prefereixen una activitat fixa a la seva barriada, estem disposats a muntar-ho i a donar-los un cop de mà. La UBM està lluitant perquè no vol un centre i uns possibles barris al voltant, sinó un tot que actuï conjuntament.