L’Empresa Casas mostra els beneficis de l’ús del transport públic

L’acte firal al Nou Parc Central es va emmarcar dins la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

  • Berta Seijo
  • Dilluns, 30 Setembre 2013 12:14

Un dels busos de l'empresa Casas

L’Empresa Casas i l’Ajuntament de Mataró van organitzar divendres un acte per exposar l’estalvi econòmic i mediambiental que ofereix l’ús del transport públic. La presentació va tenir lloc a l’Espai Firal del Nou Parc Central i, a través de la imatge que un autobús estalvia 73 cotxes a la carretera, es va voler subratllar que l’ús del transport públic redueix considerablement l’emissió de CO2 així com el cost del viatge.

A tall d’exemple, el trajecte de Barcelona a Mataró suposa un cost mínim de 6 euros en vehicle privat, mentre que en bus el cost del bitllet es redueix a 2.64 euros (fent servir la T-10). D’altra banda, es va destacar el canvi de conducta dels ciutadans, els quals, a causa de l’actual context econòmic, utilitzen més el transport públic o el cotxe propi compartit.

Aquesta iniciativa és fruit de la política ecològica que està duent a terme Moventis i porta el lema “Utilitza el bus cada dia i el cotxe amb el cap”. A part de Mataró, ciutats com Sant Cugat, Pamplona, Vilanova i la Geltrú, Sant Sadurní d’Anoia, també han acollit aquests dies diverses activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.