Negocien la reobertura de l’antic Espai Laietana de l’Avinguda Gatassa

Ajuntament i Fundació Iluro creen una comissió per estudiar la cogestió dels equipaments

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 08 Juliol 2013 13:00

L'antic espai Laietana

L’antic Espai Laietana de l’Avinguda Gatassa podria reobrir aviat sota el nom d’Espai Iluro Gatassa. “És de justícia retornar-lo al barri de Cerdanyola i a tota la ciutat i en això estem treballant amb la Fundació Iluro” explica l’Alcalde Joan Mora. L’espai d’oci i activitats per a gent gran va ser tancat la tardor del 2011 quan pertanyia a Caixa Laietana i la seva clausura, sense previ avís, va ser fortament contestada per la comunitat d’usuaris. “Volem obrir-lo el més aviat possible, però no depèn únicament de nosaltres ja que els legítims propietaris de l’espai és la Fundació Iluro” explicava Joan Mora.

El mateix Alcalde esbossa la idea que l’equipament reobrirà i se li donaran més usos que els que tenia, així com la possibilitat que, per restriccions pressupostàries, la piscina de l’espai no pugui estar operativa. L’Ajuntament ja ha constituït una comissió mixta que negocia amb la Fundació Iluro per estudiar les possibles vies de col·laboració i cogestió per aquest i altres espais de la Fundació. Un acord del Ple Municipal incita el govern a vetllar per tot el que era obra social de l’antiga Caixa Laietana, ara en mans de la nova entitat que presideix Rafael Montserrat.

1.000 usuaris

Mora recorda que l’Espai Iluro Gatassa, quan era obert, tenia al voltant d’un miler d’usuaris habituals i que “aquesta gent gran, aquest barri i tota la ciutat no tenen cap culpa de la mala gestió dels antics responsables de Caixa Laietana que els va fer tancar l’espai”. És a partir d’aquesta idea que el govern prioritza aquesta reobertura en les negociacions de la comissió amb la Fundació així com també s’estudiarà la cogestió d’altres espais. Sobre la taula hi ha, per exemple, el futur de la biblioteca que va del Carrer d’en Pujol a la Plaça de l’Ajuntament i que podria ser participada per alguna administració per garantir-ne la viabilitat. En aquest sentit l’Alcalde és vehement i assegura que “cap dels equipaments de la Fundació està en risc de perdre’s, però sí que cal estudiar bé quines són les prioritats on actuar”.