L’Obra Social La Caixa destinarà 43.000 euros a un projecte social de la Fundació TCM

Es tracta d’una iniciativa dirigida a cuidadors impulsada per l’Escola Superior de Ciències de la Salut

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 02 Juliol 2013 00:00

Obra social

El projecte Ajuda a la Dependència i Atenció als Cuidadors (ADAC) promogut per l’Escola Superior de Ciències de la Salut ubicada al TecnoCampus rebrà més de 43.000 euros, gràcies a una ajuda que els ha atorgat l’Obra Social de La Caixa. Aquesta retribució s’inclou dins de la Convocatòria 2013 de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i la Dependència.

L’Obra Social de La Caixa destinarà 43.760 euros al projecte ADAC, que té com a objectiu oferir formació als cuidadors de persones dependents i garantir una atenció òptima a les persones grans de la ciutat. Així, diversos professionals impartiran cursos gratuïts de formació en cures bàsiques de salut, proporcionaran un temps de descans als cuidadors i, per últim, oferiran un servei en què alumnes d’infermeria compartiran part del seu temps amb persones dependents en els seus domicilis.

Fomentar l'autonomia

La iniciativa ADAC forma part dels 203 projectes seleccionats a tota Espanya i que estan destinats a fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de persones que pateixen algun tipus de discapacitat o són dependents. En la convocatòria 2013 de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i la Dependència, l’Obra Social de La Caixa destinarà un total de 4 milions d’euros.