"És nostre"

Unes 800 persones a Mataró ja s'han adreçat a l'oficina d'atenció als afectats per les preferents per tramitar l'arbitratge

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 07 Juny 2013 13:17

Oficina Preferents

L'oficina d'atenció als afectats per les participacions preferents de Caixa Laietana, que l'Ajuntament de Mataró va posar en marxa fa tot just 15 dies, ja ha atès 787 persones. A través d'aquesta oficina municipal, el consistori acompanya durant tot el procés a aquells que volen iniciar l'arbitratge amb l'entitat financera per intentar recuperar els estalvis, sempre que es demostri que van adquirir aquests productes sense conèixer els riscos. És el cas del Matias, la Carmen i la Fabiola.

Matias i Carmen

En Matias i la Carmen van invertir els seus estalvis en participacions preferents de l'antiga Caixa Laietana -ara Bankia-. Uns 18.000 euros. Per sort, expliquen, van retirar el gruix de la inversió ben aviat per poder fer obres a casa seva, un pis de l'Avinguda Gatassa de Mataró. Ara els queden encara uns 2.000 euros que no saben si podran recuperar.

Han tramitat tota la documentació necessària per sol·licitar l'arbitratge amb Bankia. Al sortir de l'oficina municipal d'assessorament als afectats, ja tenen tota la paperassa signada, només pendent d'entregar-la a l'entitat financera. "Sobretot a la caixa no signeu res. Ja està tot signat aquí i només us ho han de recollir i posar un segell", els explicava la tècnica municipal encarregada d'acompanyar-los en aquest procés. "A veure si ens paguen tot el que ens deuen. És nostre", exclamava Matias.

Oficina Preferents 2

Fabiola

Un cas similar és el de la família de la Fabiola. Ella i la seva mare van anar a demanar la documentació necessària per tramitar l'arbitratge i explica que, després que els caduqués un dipòsit "molt segur" en el qual tenia els diners invertits, a l'oficina de Caixa Laietana li va recomanar invertir en obligacions subordinades. També en aquest cas, l'entitat els va bescanviar les obligacions subordinades per accions de Bankia, que "no valen res". En total hi tenia invertits un 12.000 euros. "És una estafa", exclama.

30 de juny, data límit
Aquest són dos dels prop de 800 casos que ja han passat per l'oficina d'assessorament als afectats. Sis persones ubicades en un despatx del centre cívic del Pla de Boet són les encarregades de fer l'acompanyament als afectats. L'oficina estarà oberta fins al 30 de juny, que és la data límit que hi ha fixada per tramitar l'arbitratge amb l'entitat financera.