El Port de Mataró celebra la I Fira Nàutica coincidint amb el MOW

La Festa del Port busca ‘reforçar’ la seva integració a la ciutat

  • Redacció
  • Dijous, 30 Maig 2013 18:16

Ciutat, Festa del Port

L’eix comercial no serà l’únic escenari protagonista aquest cap de setmana amb la celebració del MOW. El gerent del Consorci del Port de Mataró, Joan Bellavista, explicava que, coincidint amb el Mataró Opportunity Weekend, tindrà lloc la I Fira Nàutica i la Festa del Port, convertint el port en escenari de ‘les activitats de dia’. “Ens hem sumat al cap de setmana de promoció amb la voluntat de reforçar la integració del port a la ciutat”, explicava el gerent en la presentació del MOW.

Un mercat mariner de productes artesans relacionats amb el mar, visites organitzades a la Confraria de Pescadors i xerrades sobre nàutica seran alguns dels atractius del cap de setmana. Segons Bellavista, en aquesta edició, la Festa “es redimensiona” afegint la vessant de negoci marítim ja que es podrà comprar i vendre material relacionat amb el mar i hi haurà representants d’empreses relacionades amb el mar de cara a contractar els seus serveis.

La idea és convertir el mar en l’escenari de dia del ‘weekend’ i passar el relleu, després, a la resta d’activitats organitzades per la Unió de Botiguers. Entre els atractius que el Port posa sobre la taula hi ha “tastets” de vela o caiac, simulacres de salvament amb embarcacions i helicòpters i, com a novetat, una Golondrina que podrà portar un total de 1500 persones en el seus passeigs marítims.

Totes les activitats són gratuïtes destinades a aplegar un mont de gent que volgui acostar-se al Port a gaudir-les i passar una bona jornada.
 

ACTIVITATS

- Fira Nàutica: exposició i venda d'embarcacions noves i d'ocasió, en sec i
   mostra flotant.
- Sortides en la golondrina Ula-Blaumar.
- Sortides en la golondrina familiar DofiJet Quatre (diumenge de 10 a 14 hores,
   cada hora).
- Mercat Mariner
- Passeig en el llaüt Sant Ramon.
- Tast de Vela i Caiac.
- Rescat "d'home a l'aigua" i simulacre de rescat en helicòpter.
- Regata Campionat de Catalunya de semirígides.
- Xerrades, demostracions, exhibicions i presentacions.
- Mostra comercial el diumenge a la part alta del Port.

Horari i inscripcions prèvies a l'Oficina de Turisme. Tel. 937 582 698 de dilluns a dissabte de 10h a 13hs i de 17hs a 19hs i diumenge de 10 a 13h. L'admissió a les activitats de les persones que no s'hagin inscrit prèviament es farà per ordre d'arribada.