Oficina d’assessorament als afectats per les preferents de Caixa Laietana

L’Ajuntament habilita aquest servei al Centre Cívic del Pla d’en Boet

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 15 Maig 2013 14:26

Preferents mani

L’Ajuntament de Mataró obre aquest dimecres l’oficina d’atenció als afectats per les participacions preferents de Caixa Laietana, ara Bankia. La seva funció serà la d’acompanyar i assessorar les persones que vulguin iniciar el procés d’arbitratge amb l’entitat i, per tant, poder negociar la recuperació dels estalvis si es demostra que van adquirir aquests productes financers sense conèixer-ne els riscos. La sol·licitud d’arbitratge es pot tramitar fins al 30 de juny, tot i que posteriorment es manté oberta la via judicial per aquells casos que no hagin prosperat. En aquest sentit, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, assegura que no s’aturarà fins que tots els estafats recuperin els seus estalvis.


Sis persones ubicades en un despatx del centre cívic del barri de Pla d’en Boet, a Mataró, seran les encarregades d’acompanyar els afectats per la comercialització de participacions preferents durant tot el procés d’arbitratge. Aquest dimarts s’ultimaven els darrers detalls i es preveu que avui dimecres ja estigui obert al públic. “Esperem que hi hagi una gran allau de persones”, comentava l’alcalde, Joan Mora. El dispositiu especial que ha muntat l’Ajuntament de Mataró té per objectiu informar curosament els afectats abans d’iniciar oficialment l’arbitratge, així com ajudar-los a recollir totes les dades que els són necessàries perquè la seva sol·licitud compleixi els criteris que estableix.

El Consell, a tot el Maresme

A la resta del Maresme, serà el Consell Comarcal qui doni aquest servei, mentre que a la resta de Catalunya l’Agència Catalana del Consum anima els Ajuntament a emprendre iniciatives com la que ara es posa en marxa a Mataró. Una de les ciutats que, per volum d’afectats, podria engegar una oficina com la de Mataró és Badalona, segons apunta el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa. Conesa anima tots els afectats a presentar la sol·licitud d’arbitratge, ja que entén el procés com “una via per recuperar els diners”. Tot i això, recorda que després del 30 de juny, quan acaba el termini per fer la sol·licitud, encara es mantindrà oberta la via judicial. En aquest sentit, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, assegura que l’Ajuntament no s’aturarà fins que tots els estafats recuperin els seus estalvis.