Mataró acollirà a final de mes el ‘Simposium Nacional de Alumbrado’

Imposa la seva candidatura a Màlaga i acollirà aquest congrés amb fins a 300 experts

  • Cugat Comas
  • Dijous, 09 Maig 2013 11:10

congres_enllumenat

Mataró acollirà del 22 al 25 de maig el XXXIX Simposium Nacional de Alumbrado, el congrés de referència a l’estat pel que fa a l’enllumenat. El TCM acollirà aquesta trobada de quatre dies en les que prop de 300 experts faran posta en comú dels temes més rellevants en un àmbit en què l’exemple de Mataró li ha valgut guanyar la seva candidatura com a seu per davant d’una ciutat com Màlaga.

En la roda de premsa de presentació, el president del Comité Español de Iluminación Fernando Ibáñez es va mostrar encantat amb les “condicions de treball, interès i involucració” de la ciutat alhora que en va valorar molt positivament apostes en les que Mataró és capdavantera com la utilització de leds en l’enllumenat públic.

Estudi de la Diputació

Al seu costat, Joan Mora recordava que “un estudi de la Diputació ja va reconèixer el nostre lideratge en eficiència en l’enllumenat públic, tenim una implantació de leds de més de 8 per cent, regulem la intensitat de la llum i paguem 14 euros per mataroní a l’any”, detallava. En aquest sentit va apuntar a un canvi de paradigma:

"Cada cop estem consumint menys i en canvi ens trobem amb un preu superior a pagar perquè pugen els costos energètics”.

Mora va emmarcar la celebració del simpòsium en “el gran esforç que estem fent per posicionar-nos com a ciutat de congressos, una pota clau de l’aposta turística que poc a poc anem aconseguint”.

Temàtiques diverses
Durant el temps que duri el certamen estan previstes una cinquantena de ponències que versaran sobretot sobre l’eficiència energètica, la incorporació de leds i la il·luminació interior i exterior. En aquest sentit Ibañez va esbossar que les apostes del futur passen per tecnologies com l’oled o led orgànic, el canvi de concepte d’enllumenat de llum groga a llum blanca i la reducció de la intensitat de la il·luminació pública: “en aquest país hem sobredimensionat l’enllumenat públic i no complim moltes normes i tard o d’hora ens haurem de posar al dia”, va dir el president del CEI.