Albert Vallès, assessor d’addiccions

Aposta pel Crowdfunding per tirar endavant l’empresa

  • Redacció
  • Dijous, 09 Maig 2013 00:00

albert valles-adiccions

El perfil del mataroní Albert Valles va molt més enllà que el del típic emprenedor. El responsable d’Asesoria de Adicciones és un home fet a si mateix que disposa d’una xarxa única de contactes i coneixements de centres terapèutics, professionals i especialistes en addiccions. Vallès va passar de jove per l’infern de l’addicció a la droga fent malbé una carrera esportiva d’elit en vela, amb experiència olímpica i tot.

A partir de la seva pròpia experiència i havent superat la seva addicció, va veure l’oportunitat de sumar aquesta experiència i revertir el seu coneixement en aquesta temàtica. Va ampliar els seus estudis d’Administració i Direcció d’Empreses amb especialitzacions fins a obrir aquesta ‘Asesoria en Adicciones’ pionera a tot l’Estat Espanyol. “En altres països hi ha centres similars però a casa nostra cap. El que fem és fer una visita a un pacient per fer l’estudi del cas i a partir d’aquí l’encaminem a l’opció que més s’adequa als seus condicionants”, explica Vallès.

És la primera assessoria del país específica d’aquest àmbit

“Els temes d’addiccions són complexes sovint i hi ha casos, per exemples, d’addiccions infantils que arriben al nostre centre després d’un intens periple per psicòlegs que ha estat infructuós. La nostra xarxa de contactes fa que es pugui oferir, d’entrada, les millors opcions i un coneixement dels preus i condicions de cada centre o especialista. Nosaltres no els fem perdre el temps i facilitem el contacte directe amb els professionals adequats”.

Hi ha addiccions a les drogues, a l’alcohol o al joc (ludopatia), o també al sexe i a les noves tecnologies. També se n’estan generant de noves com la ludopatia infantil a través d’ordinador. “Nosaltres mirem d’encaminar a la millor resposta cada problema des del  nostre assessorament i també fem conferències a escoles, instituts i associacions de pares on explico la meva experiència personal i treballem la prevenció, l’atenció dels pares i com respondre als primers símptomes”.

Vallès està molt il·lusionat amb aquesta nova etapa d’una vida que no ha estat fàcil. “Sóc conscient que de la meva pròpia experiència i de la informació i coneixements que he anat rebent tinc quelcom que no té ningú més. D’aquesta xarxa en trec fer una passa endavant, i d’aquesta manera crear una assessoria específica. No hi havia fins ara aquesta figura a casa nostra i a moltes famílies les puc ajudar sense saber-ho. Em puc considerar com qui coneix més experts, psicòlegs i psiquiatres d’aquesta casa, vull ajudar la gent amb aquesta informació”, diu.

Asesoria de Adicciones és un projecte incipient que Albert Valles tira endavant amb pocs recursos inicials i amb el seu propi bagatge i la garantia d’aquesta com a gran aval. Per ajudar a l’inici de l’empresa durant aquestes primeres setmanes estan en mans d’una plataforma de Crowdfunding –que per una vegada no és Verkami, no ho confonguem– amb l’objectiu de recollir recursos per impulsar l’empresa i d’aquesta manera poder oferir els diferents serveis a encara preus més reduïts. L’enllaç es www.lanzanos.com/proyectos/asesoria-adicciones