Obliguen Bankia a retornar les inversions de les preferents que va vendre a un client amb alzheimer

El personal de l'entitat va forçar la firma del contracte tot i que el matrimoni afectat no van superar el test d'idoneïtat

Un jutge obliga Bankia a retornar les inversions de les participacions preferents que va vendre a un matrimoni d'ancians de Mataró, l'home de 81 anys i amb alzheimer i la dona de 80 anys. El personal de l'entitat va forçar el matrimoni a firmar el contracte, tot i que no van superar el test d'idoneïtat sobre els riscos de la seva inversió. Ara, el jutjat de primera instància de la capital del Maresme els ha donat la raó en la demanda que van interposar per la comercialització de les participacions preferents.

En la sentència, el jutge obliga l'entitat a retornar la inversió realitzada pel matrimoni d'ancians durant el període entre el 2002 i el 2011 més la suma dels interessos corresponents. El jutge també ha condemnat els treballadors de l'entitat pel seu comportament amb la persona malalta d'Alzheimer. 



DeliberatEl text explica que la subdirectora de l'entitat no va informar a la dona dels riscos de les preferents. L'empleada no va parlar amb l'home ja que es trobava a fora de l'oficina i n'era perfectament conscient, segons s'especifica en l'auto. "És difícil entendre com gent gran, estalviadors tradicionals dels de tota la vida, preocupats per poder tenir sempre disponibles els seus estalvis per poder fer front a les malalties pròpies de la seva edat, a residències de la tercera edat, ajudar els seus fills o néts... puguin lliure i voluntàriament subscriure un contracte d'operacions financeres complexes", apunta l'acta del magistrat.