CiU a favor de que el Laboratori Clínic del Maresme es quedi a Mataró

El grup presentarà una proposta en el proper ple municipal per expressar a l’ICS la necessitat que el laboratori no es traslladi

  • Divendres, 30 Setembre 2005 02:00
El grup municipal de CiU s’ha mostrat favorable a mantenir a Mataró el Laboratori Clínic El Maresme, que l’Institut Català de la Salut (ICS) té intenció de tancar per traslladar els seus serveis a Barcelona. Per aquesta raó, el grup portarà al proper ple municipal una proposta perquè els grups municipals manifestin a l’ICS “la necessitat i la conveniència” de mantenir a la ciutat el laboratori.

CíU denuncia que la supressió d’aquest laboratori clínic per part l’ICS suposarà que els anàlisi demanats pels ABS de la comarca del Maresme s’hagin de realitzar a Barcelona el que perjudica directament els pacients. Per al grup municipal el laboratori, que ofereix un servei analític personalitzat, fa més assequible la informació clínica entre el personal sanitari i el transport de les mostres és molt més curt i eficaç.

Per evitar problemes de desplaçament
Una altra de les raons que ofereix CiU per oposar-se al trasllat del laboratori es el fet que les extraccions d’anàlisis urgents s’hauran de fer a l’hospital, i poden donar-se casos de col·lapse en els seus serveis d’urgències, a més aquells que requereixin proves especials hauran de traslladar-se a Barcelona, mentre que ara ho fan a Mataró.

Notícies relacionades:
El personal del Laboratori Clínic El Maresme veu “imprescindible” que segueixi a Mataró
El personal del Laboratori Clínic El Maresme recullen signatures perquè no tanqui
La FAVM vol que el Laboratori Clínic El Maresme segueixi a Mataró