Mataró intensifica la campanya de conscienciació per evitar rebrots

Mig centenar d’informadors sensibilitzen la ciutadania per prevenir la transmissió de la COVID-19 a la ciutat

Campanya Covid

L’Ajuntament de Mataró vol evitar que la ciutadania abaixi la guàrdia en la lluita contra la Covid-19 i treballa en diferents fronts de conscienciació. Aquesta setmana ha posat en marxa una nova campanya de sensibilització, amb la col·laboració de Mataró Audiovisual, que posa èmfasi en la necessitat de respectar les mesures de prevenció contra la Covid-19, especialment l’ús de la mascareta, la distància social i la higiene de mans. La campanya té com a lema "Aturar el virus és responsabilitat de tothom. Sigues responsable" i consta de tres peces diferents:

Campanya de conscienciació de l'Ajuntament de Mataró

A més de la campanya, però, cal destacar que ara mateix a la ciutat treballen cinc equips diferents que sumen esforços per recordar la importància de complir les normes i així prevenir contagis. Als informadors de les platges, els agents de convivència i les dinamitzadores cíviques per a l’emancipació juvenil se sumen ara informadors del Centre de Formació i Prevenció i de la campanya d’informadors d’oci nocturn de Creu Roja.

Campanya Covid

En total, s’estan desenvolupant cinc programes de sensibilització que durant l’estiu sumen 48 persones contractades, a les quals cal afegir altres persones voluntàries que hi donen suport

- Informadors de platges: un equip de 30 persones que, fins al 13 de setembre, s’organitzen per torns per realitzar tasques d’informació, supervisar l’accés i els aforaments a les platges i recorden als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir.

- Agents per a la convivència: programa amb quatre mediadors, integrats en dos equips que treballen de dimecres a dissabte i principalment en horari de vespre-nit (19 a 24 h). Treballen a l’espai públic sobretot als barris de Rocafonda i Cerdanyola com a eina de prevenció i gestió dels conflictes, i amb l’objectiu d’afavorir la convivència i la cohesió social.

- Dinamitzadores cíviques per a l’emancipació juvenil: l’equip està format per dues persones que treballen a favor de la integració dels nois i noies migrats que han arribat al municipi sense referents familiars. Es tracta d’un programa finançat per la Generalitat.

- Informadors d’oci nocturn: La Creu Roja, per encàrrec de la Generalitat, duu a terme a diferents municipis catalans (entre ells Mataró) una campanya de sensibilització específica per a joves en espais d’oci i horari principalment nocturn, amb l’objectiu de treballar els consells de prevenció enfront la transmissió de la COVID-19, i especialment l’ús adequat de les mascaretes.

- Informadors cívics en l’àmbit de la salut: l’Ajuntament ha posat en marxa un nou programa de sensibilització contractat pel Centre de Formació i Prevenció, que fan tasques d’informadors cívics de dilluns a divendres de 17 a 20 h fins al 7 de setembre. Realitzen la seva tasca principalment en parcs i places i al front marítim. Són quatre informadors que aniran acompanyats de persones procedents del voluntariat social que es va posar en marxa a Mataró durant el confinament.

Els diferents equips de treball coordinen horaris i rutes, incidint especialment en aquells punts de la ciutat on es concentra més densitat de població i/o major risc de transmissió, segons les dades de Salut. Els equips d'informadors i agents que actuen a la via pública compten també amb el suport del Punt del voluntariat.