Coneix les noves mesures de prevenció per contenir l’expansió dels casos de Covid-19 a Mataró

Només es permeten activitats amb menys de 100 persones, i es tornen a tancar les pistes esportives de lleure ni dels jocs infantils ni dels aparells d’activitat física

Normes Mataró

L’Ajuntament de Mataró va anunciar aquest dilluns un seguit de mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19. Es tracta d'un seguit de mesures que es prenen després de les que ja va anunciar el Govern de la Generalitat (el 17 de juliol) per a la contenció del brot epidèmic a Barcelona i a dotze municipis de la corona metropolitana. Cal dir que d’aquests municipis, n'hi ha tres (Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona) que són del mateix àmbit al que pertany Mataró i El Maresme.

Ara mateix, les dades de Mataró no són del volum dels municipis on hi ha brots detectats però sí que s’ha constatat una tendència a l’alça, segons les dades recollides de forma proactiva pels serveis municipals a partir de trucades diàries a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la ciutat i complementades amb les facilitades per la Direcció Executiva de CatSalut.

Entre els efectes més destacats d'aquestes mesures destaca l'ajornament del “Mataró s’enlaira”, el retorn a les limitacions d’accés a les zones de jocs infantils i a les pistes esportives de lleure, la suspensió de les autoritzacions d’actes a la via pública amb un aforament superior a 100 persones. També es recomana limitar les trobades a les persones de la unitat de convivència i limitar les altres a 10 persones, mantenir la distància interpersonal, netejar-se sovint les mans i recordar que l’ús de mascareta obligatori.

Principals mesures anunciades: (Font: Ajuntament de Mataró)

- Ajornar el programa d’activitats “Mataró s’enlaira”

- Suspendre l’autorització d’actes a la via pública amb un aforament superior a les 100 persones i ajornar els prèviament autoritzats.

- Pel que fa a parcs i places de la ciutat: cal fer ús de la mascareta, mantenir una distància interpersonal de 2 m, no fer ús de les pistes esportives de lleure ni dels jocs infantils ni dels aparells d’activitat física, no tocar el mobiliari urbà ni asseure’s en grup als bancs.

- Limitar l’aforament en els equipaments municipals a una ràtio mínima de 4 m² per persona.

Pel que fa a les platges de la ciutat:

- Es limita l’aforament a una ràtio mínima de 12 m² per persona.

- Evitar ocupar els primers 6 m de la vora del mar i mantenir una distància interpersonal i amb els objectes (tovalloles, para-sols, gandules) de 4 m.

- Es demana al Consorci del Port de Mataró que tanqui la platja de Pequín.

- Les guinguetes no podran programar actuacions i espectacles en directe.

- Es tanquen els equipaments esportius i les àrees infantils existents a les platges.

A més es recomana evitar el contacte físic amb persones amb les que no es conviu habitualment; limitar les trobades a les persones de la unitat de convivència i limitar les altres a 10 persones; evitar el consum d’aliments, begudes i tabac mentre se circula per la via pública i tenir presents i aplicar els tres elements indispensables per a la propagació del coronavirus: rentar-se sovint les mans, respectar la distància interpersonal i posar-se la mascareta.

Coordinació amb Generalitat

Prèviament a l’aplicació d’aquestes mesures municipals, en concret dissabte 18 de juliol, l’alcalde, David Bote, va enviar una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, on se li proposa una reunió per poder treballar conjuntament.