El Consorci Sanitari del Maresme alerta que "no avala" el CovidTest

Al web de compra del kit s'assegura que l'estudi clínic ha estat liderat per un doctor especialista en medicina interna de l'Hospital de Mataró

Covid Test

El passat dilluns es va començar a comercialitzar a l'Estat espanyol un test ràpid d'autodiagnòstic anomenat Covidtest, que es ven a partir de 79€. Segons expliquen a la seva pàgina web (www.covidtest.es), aquest test hauria estat posat a prova en un estudi clínic per comprovar-ne l'efectivitat "liderat per el Dr. Bentué de Ávila, especialista en medicina interna i adjunt del servei d'urgències de l'Hospital de Mataró". En la mateixa pàgina web s'afirma que els resultats mostren "una especificitat del 98,9% i una sensibilitat del 94,4%".

Tenint notícia d'aquest CovidTest, i després en diversos mitjans de comunicació (com per exemple l'ABC o Economía Digital, per exemple) se citi l'Hospital de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme ha emès un comunicat en el qual es desmarca del tot d'aquest suposat estudi:

En relació amb la promoció al nostre país del kit d’autodiagnòstic CovidTest, notícia que ha estat recollida en diversos mitjans de comunicació, el Consorci Sanitari del Maresme manifesta que:
- No ha realitzat cap estudi clínic per corroborar l’efectivitat d’aquest producte, a diferència del que apareix publicat a diversos mitjans de comunicació.
- No té coneixement de l’existència de l’estudi esmentat. Per tant, no n’avala els resultats.
- En cas que algun professional contractat pel CSdM hagi participat en un estudi d’aquestes característiques, ho ha fet a títol individual i fora dels nostres centres.