Quatre ingressats per Coronavirus a l'Hospital de Mataró

Afectacions als diferents centres hospitalaris per fer front a l'epidèmia del SARS-CoV-2

hospital mataró

Ja són quatre els casos confirmats de Coronavirus a l'Hospital de Mataró, dos dels quals es troben a l'UCI. Així ho ha confirmat el Consorci Sanitari del Maresme a Mataró Audiovisual, a la vegada que ha explicat que treballen de valent per poder fer front a l'augment de casos previstos en els pròxims dies.

A banda dels quatre casos confirmats, també cal destacar que hi ha més d'una cinquentena de professionals sanitaris en aïllament domiciliari "com a mesura preventiva" i altres pacients aïllats dins del mateix hospital a l'espera de rebre el resultat de la prova del Covid-19.

Afectacions als Centres del Consorci Sanitari del Maresme "per fer front a l'epidèmia del SARS-CoV-2"

El CSdM ha anunciat que "en el marc de l’actual epidèmia del coronavirus SARS-CoV-2, i amb l’objectiu de garantir l’atenció sanitària a la població que més la necessita, el Consorci Sanitari del Maresme reorganitza l’activitat assistencial dels seus centres". Els equips mèdics se centraran des d'aquest dilluns 16 de març en atendre els pacients hospitalitzats i les visites urgents, a més de la realització de canvis organitzatius als altres centres gestionats pel Consorci.

- L’Hospital de Mataró està desprogramant tota aquella activitat no urgent, és a dir, les intervencions quirúrgiques i les visites de consultes externes i proves complementàries. Es mantindran en funcionament 4 quiròfans dels 11 existents. D’aquesta manera, es podran reubicar els equips professionals en d’altres àrees per donar resposta a les necessitats de l’atenció al pacient hospitalitzat i a l’activitat d’urgències.

- S’està intentant avisar al màxim de ciutadans per informar-los de l’anul·lació d’operacions i visites, però no serà possible avisar-los a tots. El CSdM demana comprensió donada la situació en què ens trobem.

- A l’atenció primària també es reduiran les visites programades que puguin ser ajornades per poder reforçar els equips que atenen les urgències, als centres de Mataró Centre, Cirera Molins i Argentona.

- L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ha limitat el nombre de visites per pacient hospitalitzat, ha cancel·lat les activitats ambulatòries de l’hospital de dia, i ha reforçat el control dels accessos.

- La Residència Sant Josep ha tancat el centre de dia i ha cancel·lat les visites de familiars als residents, seguint les indicacions del Govern en aquest sentit.