Pàdel solidari pels infants de Guinea Papua

Recapten més de 5.000 euros contra el Piam, una malaltia dels països subdesenvolupats que es pot curar amb només una pastilla i que afecta sobretot a infants

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 06 Setembre 2017 12:27

Anca-Picam

Entre el 28 d'agost i el 2 de setembre es va celebrar un torneig de pàdel d'allò més solidari: es tracta de la primera edició del Torneig Benèfic de Pàdel Rotary / Pian. Un total de 120 persones van trepitjar les pistes del Club Tennis Mora de Llavaneres, que van obrir les seves portes a aquesta competició per equips dividits en diverses categories i nivells i van aconseguir reunir més de 5.000 euros per la causa. Per acabar el torneig, també van celebrar un sopar Festa de cloenda a l'Hotel Atenea Port de Mataró que va comptar amb un centenar d'assistents.

La inscripció al torneig, de 25 euros de cost per jugador, va anar destinada íntegrament a un projecte mèdic que vol erradicar el Pian a Papua Nova Guinea. Gràcies a l'organització de Rotary Club Mataró Maresme i la cessió de les instal·lacions de manera gratuïta per part del Club Tennis Mora de Llavaneres, el torneig ha estat possible.

A més, cal destacar també que el Club Tennis Pàdel va col·laborar fent una crida als aficionats a participar-hi, segons va explicar Anca, una de les organitzadores. Va informar també que la intenció és que el torneig tingui continuïtat per “continuar ajudant en causes solidàries”.

Una sola pastilla

El Doctor Oriol Mitja és un metge que des de fa anys treballa per l'erradicació del Pian a Papua Guinea. Es tracta d'una malaltia altament contagiosa que es pot combatre a molt baix cost: amb una sola pastilla a un preu de 16 cèntims se salva la vida d'un afectat. Després de trobar-ne la cura es va proposar continuar treballant per garantir l'accés dels malalts a aquesta medicació.