L’Equip d’Atenció als Maltractaments ja ha atès una setantena de casos

L’Equip d’Atenció als Maltractaments de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena ha tractat, des que es va possar en funcionament, un total de 75 casos.

El nou servei d’Atenció als Maltractaments és una iniciativa de la Fundació Hospital, que va iniciar la seva tasca el passat febrer. En els seus primers sis mesos de funcionament ja ha tractat 75 casos, no només de Mataró, sinó també de la resta de la comarca. Així, 51 d’aquests pertanyen a la nostra ciutat, i els 24 restants són casos de la resta de municipis del Maresme.

Aquest Equip d’Atenció als Maltractaments està format per un grup de tres professionals, totes elles dones, de camps diversos. Quan qualsevol ciutadà vagi a demanar ajuda a la seu de l’equip, situada al carrer Sant Pelegrí número 3, podrà comptar amb el recolzament i els coneixements d’una psicòloga, una advocada i una treballadora.

Qué és la Fundació Hospital?
Com ja s’ha dit anteriorment, aquest equip d’atenció als malctractaments és un projecte de la Fundació Hospital. La Fundació Hospital és una entitat sotmesa al Patronat de l’Ajuntament de Mataró. El que es busca la promoció i la protecció de la salut, i el suport, orientació i gestió de serveis, centres i establiments sanitaris, sociosanitaris i socials, ja siguin públics o privats tan de Mataró com de la resta del Maresme.

Programes per a tota la comarca
Per tal que la fundació no fos un servei únic de la ciutat de Mataró, s’ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme que té com a objectiu que tots els seus programes i serveis es puguin posar a disposició dels ajuntaments de la comarca per tal de que tots els ciutadants puguin gaudir-ne.