Recullen 16.000 firmes contra les retallades de Salut

Hi ha un principi d’acord per evitar més rebaixes de sou

  • Divendres, 02 Desembre 2011 14:57

Una desena de treballadors del Consorci Sanitari del Maresme van entrar pel registre de l’ajuntament de Mataró més de 16.200 signatures recollides en contra de les retallades en sanitat. Aquesta quantitat de signatures, recollides al llarg de quatre mesos entre pacients i empleats, són una nova forma d’expressar el rebuig a unes tisorades que afecten l’Hospital de Mataró. Precisament, Joan Roldós, secretari del comitè de treballadors del centre hospitalari -i encarregat de fer l’entrega de les signatures-, assegura que cal aturar aquests canvis que afecten al servei que donen els hospitals.

 

Davant l’arribada de l’hivern i les habituals epidèmies de grip, Roldós explica que els treballadors l’afronten amb incertesa ja que no s’ha comunicat com afectaran les retallades als protocols habituals o si, d’altra banda, davant un possible cas extrem es pugui reobrir alguna de les àrees tancades -a dia d’avui hi ha una planta tancada-.

 

Principi d’acordEl secretari del comitè de treballadors va aprofitar l’entrega de les firmes per explicar que estan en negociacions amb la direcció del Consorci Sanitari i que han arribat a un principi d’acord que estaria pendent de l’aprovació per part dels empleats. Entre les condicions per a l’aprovació hi hauria cedir part dels incentius dels treballadors a canvi de que no hi hagi més rebaixes. La cessió -i aquesta seria una altra de les condicions posades pels treballadors- es recuperaria un cop la situació econòmica millorés.