Una beca de la Marató de TV3 per al Consorci

Per estudiar la resposta en la deglució en pacients amb ictus i disfàgia orofaríngia 

El Consorci Sanitari del Maresme ha obtingut una beca de la Fundació la Marató de TV3 per desenvolupar un assaig clínic sobre l’Efecte de l’estimulació sensorial aferent de l’orofaringe en la resposta de la deglució i en l’activació cortical en pacients amb ictus i disfàgia orofaríngia”.

El projecte, que forma part d’un grup de 30 iniciatives becades, serà finançat gràcies als fons obtinguts en la Marató de TV3 de l’any 2010, està liderat pel Dr. Pere Clavé, i hi treballaran un equip de 19 professionals del CSdM, en cooperació amb investigadors del Ciberehd, el Tecnocampus Mataró-Maresme, Hospital de Calella i Hospital de Blanes i la Universitat Autònoma de Barcelona.  Els resultats dels treballs seran presentats l’any 2015 en el marc d’un simposi que organitzarà la Fundació La Marató de TV3. El CSdM ja ha estat becat per aquesta fundació en tres ocasions anteriors.

Al concurs d’ajuts a la recerca sobre dany cerebral adquirit, convocat el març passat, s’hi van presentar 104 projectes. 111 experts procedents de 20 països han revisat i valorat aquests treballs en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància en un procés de provada transparència i rigor.