Acfem, suport als cuidadors de malalts mentals

L’agrupació neix com a espai de contenció emocional

L’Acfem és una associació que neix amb la voluntat de donar suport a totes aquelles persones que procuren pels malalts mentals. Així, Acfem vol ajudar tota aquella gent, familiars o cuidadors, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any per tal de proporcionar-los un espai de contenció emocional. L’associació compta amb la col·laboració de l‘ajuntament de Mataró, de Funamment, FecaFamm i i de l’Obra Social La Caixa.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), un 25% de la població mundial patirà una malaltia mental al llarg de la seva vida. Un percentatge força alt que posa sobre la taula un problema que durant molts anys ha quedat amagat. Els malalts mentals han patit, al llarg dels anys, una discriminació important i han estat exclosos socialment, de manera que, un dels principals objectius de l’agrupació és normalitzar aquestes malalties perquè esdevinguin part de la realitat de la societat del segle XXI.

Si sempre s’ha tingut en compte la necessitat d’ajudar els malalts mentals, l’Acfem vol tenir cura dels familiars i els cuidadors d’aquests malalts, per tal que disposin d’un lloc de trobada per realitzar intercanvi d’experiències i estones d’esbarjo. Igualment, l’associació també vol estimular els usuaris a accedir a teràpies psicològiques a fi d’adquirir tots els recursos necessaris per fer front a les situacions quotidianes que s’han de superar.

Activitat oberta

Per tal de formar part de l’associació i fer-la créixer de forma sòlida, hi ha tres opcions. La primera d’elles és fer-se’n soci, fet que suposa que, a canvi d’una aportació mensual, es rebran els serveis que la família i el cuidador necessitin. La segona és col·laborar-hi mitjançant donacions, la qual cosa implica col·laborar en el desenvolupament en les iniciatives, projectes i accions que s’impulsen des de l’Acfem. La tercera opció és oferir-se com a voluntari per fer créixer l’associació i enriquir l’entitat internament. Tot un seguit d’actes i de proposicions que volen fer costat als cuidadors dels malalts mentals i normalitzar-ne la seva situació per tal de fer la seva tasca més senzilla.