L'Hospital de Mataró vol una facultat de Medicina i convertir-se en un hospital universitari

El procés es preveu llarg encara que ja s’han iniciat contactes

L'Hospital de Mataró compleix deu anys, un bon moment per fer balanç i també per marcar noves fites. De cara al futur, el Consorci de Salut del Maresme aposta per la investigació i la docència i ja treballa per portar a Mataró una facultat de Medicina i una escola d'Infermeria, amb l'objectiu de convertir el centre en un hospital universitari. Carles Manté, president del consorci, ha fet aquest anunci durant la presentació dels actes de celebració dels deu anys d'història de l'hospital.

Treballant amb el TecnoCampus

Segons ha explicat, Carles Manté, s'està treballant de la ma del TecnoCampusMataró-Maresme i ja s'han establert contactes amb almenys dues universitats publiques. Manté reconeix, però, que el procés serà complex i que, per tant, l'arribada d'aquests titulacions a la capital del Maresme serà un projecte a llarg termini.

Medicina i Infermeria

La implantació d'una facultat de Medicina i d'una escola d'Infermeria a Mataró permetria vincular les pràctiques dels alumnes a l'Hospital de Mataró, una fet que des del Consorci de Salut del Maresme es veu molt positivament. Segons el president, el fet que hi hagi a l'hospital Metges Interins Residents (MIR) i Llevadores Interines Residents (LLIR) és bo perquè “creen sentit crític”.

Fase embrionària

El projecte està tot just en una fase embrionària, després que la direcció del consorci hagi encarregat als adjunts de docència treballar en aquest sentit, ja que des del consorci es veu en la docència i la investigació dos de les claus de futur. Manté diu que la implantació d'aquests centres serà a llarg termini, donada la complexitat del procés que es requereix per aquest tipus de projectes. Especialment complicat serà el cas de la facultat de Medicina, mentre que l'escola d'Infermeria podria arribar abans a Mataró. En una trobada amb els mitjans de comunicació, el consorci també ha recordat que en les pròximes setmanes s'inaugurarà l'ampliació de l'àrea de salut mental, que passa de 23 a 54 llits. També està en construcció un nou edifici a tocar de l'hospital on es traslladarà l'àrea ambulatòria de salut mental que es troba actualment al carrer Sant Pelegrí, a més de consultes externes, hospital de dia i drogodependències.