Mataró i La Caixa signen un conveni per ajudar els cuidadors

La idea del projecte és ‘cuidar’ també els familiars que s’encarreguen dels malalts

Cuidar dels cuidadors. Aquest és l’esperit del projecte que promou la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, amb el suport econòmic de la Fundació ‘La Caixa’. El programa preveu donar servei a persones dependents per alguna discapacitat física o psíquica, així com als seus familiars cuidadors.

Aquest segon col·lectiu, segons defensa la presidenta de la Fundació Hospital, Carmen Esteban; pateix directament la manca d’autonomia dels seus familiars. És per això, que una de les mesures que preveu el projecte és que un cuidador professional substitueixi durant unes hores aquest familiar perquè pugui fer vida social. ‘Cal que tinguin un respir per gaudir dels amics o anar al cinema’, conclou Esteban.

El director de l’Àrea de Negoci de la Fundació ‘la Caixa’ a Mataró, Xavier Sabater, diu que l’esperit innovador del projecte ha fet merèixer a la Fundació Hospital el suport econòmic de l’entitat. ‘És molt important que es tingui cura dels cuidadors’, ha conclòs Sabater. D’aquesta manera, la Fundació Hospital ha rebut 21.000 euros de la Fundació ‘la Caixa’ que es destinaran a millorar la qualitat de vida de més d’un miler de mataronins.