L'Ajuntament signarà un acord que impedirà instal.lar antenes de telefonia mòbil prop d'escoles, hos

Aquest dimarts es va presentar l’Estudi d’Implantació d’Instal·lacions de Radio-comunicació a Mataró. D'aquest se’n desprèn un plànol on s’especifiquen els indrets de la ciutat on no es podran instal·lar antenes de telefonia mòbil. D’entrada, l’Ajuntament i les operadores signaran properament un acord per a no instal·lar noves antenes de telefonia mòbil als entorns del centres docents, ni als hospitals, ni als geriàtrics de la ciutat.

Per altra banda, no s'autoritzaran antenes als parcs i jardins, ni tampoc als edificis catalogats de Mataró. També s'establiran condicionants a la concessió de llicències a l’entorn d’aquests edificis, als carrers inclosos en el Catàleg del Patrimoni, i a la façana marítima, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte visual de la instal·lació.

Estudis de llicències
En la resta d’indrets de la ciutat, cada cop que una operadora sol·liciti una llicència, l’Ajuntament estudiarà si la ubicació proposada compleix la normativa sobre distàncies i emissions i informarà tant els propietaris de l’edifici com els seus inquilins per a que puguin expressar la seva opinió.

Redacció// Freqüència Iluro