"Mataró no està encallat sinó molt millor que fa 3 anys"

David Bote es mostra satisfet del mandat tot i que grans temes de ciutat com el Port, El Corte Inglés i l'ampliació de Mataró Parc segueixen empantanegats

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 22 Gener 2019 12:35

David Bote

La tradició política local fa que l'Alcalde convoqui els periodistes a inicis d'any i traci una mirada sobre el què s'ha fet i el que s'ha de fer. Passat, present i futur. Sent aquest 2019 era inevitable que el convit d'enguany tingués caràcter de valoració del primer mandat de David Bote al capdavant de l'Ajuntament de Mataró. I aquest s'esforça en posar en valor el progrés que ha fet la ciutat i la seva governança. I admet que no hi ha novetats destacables en tres grans temes que ell mateix, any enrere, havia situat al centre del tauler. No hi ha novetat respecte El Corte Inglés després de la sentència judicial que obliga a refer tot el planejament, el Port segueix esperant concrecions del Pla que l'ha de convertir en peça cabdal del front marítim de la ciutat i l'ampliació de Mataró Parc no ha passat de converses- Tot i això, Bote no accepta la sensació d'empantanegament: "Estem molt millor avui que fa tres anys", repetirà al llarg de la conversa. 

Per sustentar-ho s'agafa a l'economia, les dades d'atur o la xifra d'empreses i autònoms. Es vanta de la planificació feta pel seu govern a l'empara del Pla Mataró 2022 i els diferents documents estratègics o de la implementació de l'administració electrònica amb la que, assegura literalment, s'ha passat "del paleolític a la posta al dia".

L'Espai Mataró

I espera que l'aprovació tardana dels pressupostos permeti tirar endavant l'Espai Mataró a la Plaça de la Muralla, per modernitzar l'atenció ciutadana i deslliurar els baixos de l'Ajuntament. De fet convida a esmorzar en aquest espai, que acollirà un "segon Ajuntament" per a la gestió ciutadana.

El mandat ha estat el de la recuperació de les inversions i, en espera del nou pack pressupostari, posa en valor les moltes obres que s'han fet en poc temps, després d'anys sense aquesta possibilitat per part de l'Ajuntament. En espera que es validi la nova gossera o el futur Cafè Nou, per dir-ne dos de futurs, les operacions d'asfaltat, l'Eix Herrera o el dipòsit d'aigües de la Ronda Bellavista centren l'haver del batlle, al costat d'arbres, semàfors o il·luminació, que tot i formar part del corrent l'equip governant situa com a aposta important. 

En habitatge, segons les possibilitats

Bote no combrega amb els que critiquen la inacció del govern en matèria d'habitatge, tot i reconèixer la problemàtica. "En habitatge hem fet tot el que podíem conforme als diners dels que hem disposat, hem comprat pisos, 22 comunitats es van poder acollir a la Llei de Barris o hem començar l'aposta del Pla especial de Cerdanyola", assegura. L'Ajuntament vol seguir apostat pel lloguer social, confia en el projecte de fons europeus 'Yes We Rent' i alerta de la necessitat de lluitar contra les ocupacions: "és inadmissible el que passa i cal eradicar-ho", en paraules de Bote.