ERC apunta a l'alcaldia i es presenta com "l'única opció de canvi"

Es basen "en dades i en sensacions" per fer realitat el seu eslògan i que Francesc Teixidó sigui "l'alcalde de tothom"

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 07 Gener 2019 19:10

Roda de premsa d'ERC

ERC trepitja fort. La formació apunta alt, està segura d'aspirar per primera vegada des de la Segona República a l'alcaldia de la ciutat i ja ha llençat la pre-campanya perquè Francesc Teixidó sigui el que l'eslògan republicà proclama: "l'Alcalde de tothom". "Estem en condicions de competir per l'alcaldia i som l’única alternativa real de canvi a Mataró" va assegurar en la presentació de la campanya el candidat a batlle. Per aconseguir un objectiu com aquest el partit no només vol ser clar en la diagnosi d'una ciutat que veuen "aturada" sinó que posen en valor el propi tarannà del candidat: "en Francesc és una figura que ha demostrar que és capaç de parlar amb tothom i crear grans consensos" apunta la presidenta del partit a Mataró, Anna Salicrú. 

L'optimisme republicà es basa "en el bon moment de la marca ERC a nivell nacional i a dades i sensacions a nivell de Mataró", apunta Salicrú.

És a escala local que els republicans es volen presentar com garants d'un canvi en una ciutat que segons els republicans ha quedat enrere i ha perdut capitalitat. 

Francesc Teixidó assegura que "l'actual govern ha treballar sense rumb i per inèrcia i ha estat més el govern d'un partit que no pas d'una ciutat". El republicà es marca la capitalitat de la ciutat, la cohesió social i la qualitat democràtica com a màximes del seu programa" i es posiciona com a "mataronista d'una sola ciutat, de punta a punta, amb un projecte transformador". Sobre les aliances possibles per fer-se amb l'alcaldia, de moment, res més concret que un "des de l'estima entre tots es pot treballar i acordar però des de l'odi no es pot construir res". 

"Seran unes municipals diferents"

La coincidència de les eleccions locals amb les europees i fins i tot unes hipotètiques generals anticipades canviarà per complet l'escenari sobre el que es jugaran els comicis, segons ERC. Salicrú apunta que "aquestes seran unes municipals que no tindran res a veure amb tota la resta" i vaticina que anirà en la línia de les darreres convocatòries, molt marcades pel procés polític. Tot i així la republicana creu que la coincidència els pot resultar d'ajuda: "hauria de ser positiu perquè tenim el millor candidat a les europees, Oriol Junqueras, tot i que caldrà veure com està la situació i com està el procés judicial".