ERC denuncia irregularitats amb el Concurs d'Idees del Centre

Denuncia la vinculació del guanyador i un membre del jurat

Ciutat 2017/2018, Pla impuls centre

Una simple cerca a internet del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya al web professional de l’arquitecte guanyador del Concurs d’Idees del Pla d’Impuls del Centre va desvelar el que el partit considera com irregularitats manifestes. Jordi Henrich assegura en la reva ressenya professional que “actualment treballa com a professional lliberal, en associació amb Jaume Artigues, en projectes d'espais públics  i edificis públics”. I resulta que Artigues no només és membre del jurat que ha atorgat el primer premi a la proposta d’Henrich sinó que, a més, n’era el portaveu en l’acte de presentació del resultat del Concurs.

Anul·lació i desqualificació

Que el guanyador sigui soci professional d’un membre del jurat que l’ha seleccionat és mereixedor, segons els republicans, de mesures dràstiques: “Exigim a l'Alcalde de Mataró que doni explicacions i assumeixi les responsabilitats polítiques que calguin. A la vegada, demanem l'annulació del resultat del concurs i la desqualificació del guanyador i la del seu soci, membre del jurat”, explica Francesc Teixidó, portaveu del Grup Municipal, en un comunicat. 

Jordi Henrich

"Fa quatre anys i mig que no treballem junts, ni tan sols som amics"

El propi Henrich es declara sorprès pel comunicat dels republicans i explica que no té actualment cap relació amb Artigues. "Fa quatre anys i mig que no hi treballo i em sembla que és temps suficient. La nostra relació es va acabar el 2014 i ni tan sols som amics, no ens comuniquem ni ens veiem", explica l'arquitecte. Per Henrich no hi ha cap tipus d'incompatibilitats en el cas: "He treballat tres mesos com un boig i entenc que es tergiversa la realitat. Ni la proposta que presento ni la meva feina ha d’estar subjecte a això. És una maniobra de molt baixa categoria –en referència al comunicat d'ERC– perquè una relació que acaba fa quatre anys i mig no invalida la qualitat de la proposta i no invalida el jurat", es defensa.

 

El Jurat es tornarà a reunir
Per part de l'Ajuntament, la regidora Núria Moreno ha anunciat que el Jurat del Concurs d'Idees del Pla d'Impuls pel Centre es reunirà dimecres per valorar el cas. La primera tinent d'Alcalde recorda que "quan es va escollir aquest premi es va escollir sense coneixement de qui hi havia darrere de les propostes" i apunta a que "el premi va ser escollit per consens i si s’invalidés les puntuacions d’aquesta persona del jurat no canviaria el resultat".