“No tenim res a amagar, el que busquen és a internet”

La Policia Nacional segueix requerint informació de la relació entre Gespol i l’Ajuntament, que es limita al servei de software policial

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 03 Juliol 2018 13:40

Jerez i Bote en roda de premsa

“No tenim res a amagar i sí un gran compromís amb la transparència i per això estem oferint màxima col·laboració a la Policia Nacional”. En aquests termes s’expressa l’Alcalde David Bote que ha volgut valorar l’entrada d’agents a l’Ajuntament  dins l’operació policial a tot l’Estat que investiga l’empresa Gespol. Bote ha comparegut per fer-se ressò de com la pròpia fiscalia distingeix entre alguns ajuntaments que estan essent escorcollats i d’altres als que només se’ls requereix informació. Mataró es troba en aquesta segona classificació i, a més, el propi Alcalde ha volgut demostrar amb una tauleta a la mà que “la informació que estan requerint és a internet, a l’abast de qualsevol ciutadà”. 

Gespol és l’empresa gestora del software policial. L’Ajuntament té contractat aquest servei des del 1997 i la relació entre proveïdor i administració local acaba aquí. Bote ha volgut mostrar com a través del portal de pressupostos i de la transparència tothom pot comprovar els serveis i els imports que l’empresa ha facturat a l’Ajuntament, que es limiten al manteniment del software que fa servir la Policia Local. “El software és un servei molt antic del que es paga una quota de manteniment d’uns 400 euros al mes”, explica Bote.

Gespol, doncs, no ha guanyat els concursos als que s’ha presentat a l’Ajuntament de Mataró per altres serveis com els controls semafòrics.

Són aquests els casos que estan sent investigats en l’operació. Juan Carlos Jerez, que a més de regidor responsable és Policia en excedència, coneix perfectament el programa homònim de l’empresa investigada i explica que “l’usen molts cossos policials, és un dels programes estàndard i serveix a tots els nivells de gestio: trucades, material, recursos humans o  parc mòbil”.