CiU, ERC, Volem i CUP no s’adhereixen al Codi de Conducta i Bon Govern

Critiquen que el govern l’aprovés per decret d’alcaldia i reclamen que se’n faci el debat al Ple

  • Redacció
  • Dilluns, 07 Maig 2018 16:54

El Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament de Mataró segueix essent objecte de discòrdia política, quan en tota la seva tramitació va comptar amb un suport unànime. Els mateixos grups que van plantar la signatura del mateix han fet públic que no s’hi adheriran en protesta pel fet que l’Alcalde David Bote decidís aprovar el codi mitjançant decret i no fent-lo passar per Ple Municipal. CiU, ERC, Volem i la CUP reclamen que sigui el plenari l’òrgan municipal que faci seu aquest document i retreuen al govern que “actuen per la directa i evitant el diàleg amb els grups municipals del consistori”. 

Ple ordenances

El govern, que va demanar al Secretari si podria aprovar per decret el Codi, s'ha adreçat ara als grups municipals perquè s'hi adhereixin

Els quatre grups manifesten que “des del primer moment hem donat suport a l’elaboració del Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament de Mataró i hem participat activament en l’elaboració del document final que s’hauria d’haver portat al Ple” i lamenten que l’aprovació caigués de l’ordre del dia del Ple d’abril hores després que tots quatre grups anunciessin que no participarien de la signatura pública del document en desacord amb el paper que partits que sí que en participaven, com el mateix PSC, el PP o Ciutadans, tenien a nivell polític general. Ara els grups es manifesten molestos perquè l’Alcalde aprovés per decret el Codi i reclamen que aquest sigui debatut i aprovat en Ple Municipal.