ERC votarà contra el pressupost perquè desconfia del govern

Denuncien que els sis regidors del PSC “actuen com si fossin 20, amb actitud esquiva”

  • Redacció
  • Dimarts, 06 Febrer 2018 11:24

Roda de premsa d'ERC

Els quatre regidors d’ERC al Ple de l’Ajuntament han estat, els dos darrers anys, un punt de suport als pressupostos municipals. No serà així de cara als comptes d’aquest 2018. ERC vol fer patent “un evident clima de desconfiança amb el govern municipal” com el va definir Francesc Teixidó i votarà en contra de la proposta de l’executiu socialista. Els republicans treballaran les diferents esmenes però emmarquen la seva oposició als comptes en l’actual cojuntura política entre grups municipals mataronins: “La confiança no hi és i veiem una actitud esquiva, de no informació per part d’un govern de només sis regidors que actua com si tingués una majoria còmode de 20, no ho entenem”, explica el portaveu republicà.

ERC canvia l’abstenció pel no de cara al Ple Municipal d’aprovació de pressupostos. Ho fa, adverteixen els quatre electes, cansats d’una manera de fer del govern “que prioritza l’anunci públic i després no concreta i no informa de les coses”. La llista de temes que Teixidó va posar sobre la taula és llarga i n’abraça de diferents com el Corte Inglés, l’ampliació de Mataró Parc, la gestió comercial del Centre o el trasllat de la biblioteca de la Fundació Iluro: “són temes que es van diferent, dels quals no se’ns parla o ens n’assabentem per la premsa”.

ERC mantindrà el paquet d’al·legacions i intentarà que es concretin diferents de les demandes que ja van ser estimades en els dos anys precedents. Lamenten que el PSC “no ha tingut un interés especial en pactar un suport al pressupost” i vetllaran per “seguir demanant que els temes s’afrontin, es debatin i es parlin en àmbits tan importants com la inversió en benestar, la promoció de ciutat o l’estratègia a seguir”.