Farts dels incompliments dels acords del Ple

CiU, CUP i Esquerra critiquen que s’hagi retirat fins a cinc vegades la pancarta per la llibertat dels presos polítics

  • Redacció
  • Dimarts, 23 Gener 2018 16:08

Concentració Vaga General 8N

Els tres grups municipals sobiranistes a l’Ajuntament de Mataró estan farts que des del govern s’ignorin els acords del Ple Municipal. Fan referència al fet que l’executiu que lidera l’Alcalde Bote hagi ordenat fins a cinc vegades la retirada d’una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics, quan aquest element va ser aprovat en sessió plenària. En un comunicat conjunt, CiU, CUP i Esquerra asseguren que el PSC no respecta les regles del joc democràtic al manar la retirada d’aquests elements.

Els grups critiquen també que no se’ls hagi notificat la retirada i recorden que “passades les eleccions electorals del 21D, no hi ha cap llei que no permeti penjar aquesta pancarta a la façana de l’ajuntament”. A més incideixen que “S’ha utilitzat la grua de l’empresa de l’enllumenat públic per retirar-la. El govern municipal utilitza recursos públics per complir la seva voluntat i incomplir l’acord democràtic”. També es queixen de no haver pogut recuperar la pancarta.

Igualment, també critiquen que l’Ajuntament no col·laborés amb l’organització del Referèndum desobeint també un acord del Ple o que no es reservin simbòlicament seients lliures als actes culturals en homenatge als mateixos presos polítics.