Desenvolupament, inclusió social i salut

La Junta de Govern Local aprova tres plans pels pròxims anys en relació a la solidaritat i cooperació al desenvolupament, la inclusió social i la salut pública

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 22 Gener 2018 10:20

Ple de gener

La Junta de Govern Local del mes de gener va aprovar tres acords de les àrees d'Igualtat i Ciutadania, Benestar Social i Salut i Consum que es tradueixen en tres plans pels pròxims anys. Aquests són, concretament, el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament de Mataró 2017-2022, el Pla d'Inclusió Social 2018-2020 i el Pla de Salut Pública de Mataró 2017-2020. Amb aquests, el govern vol continuar amb les iniciatives que s'han portat a terme fins ara i establir una línia estratègica per a la ciutat.

El Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament de Mataró

Aquest és el tercer pla relacionat amb la solidaritat i la cooperació al desenvolupament que es posa en marxa a Mataró. Té la voluntat d'assumir a mig termini polítiques públiques municipals que actuïn com a element generador de desenvolupament sostenible a escala local. Ha estat construit amb jornades de reflexió impulsades pel servei d'igualtat i té diversos objectius com, per exemple, contribuir des de la ciutat al desenvolupament sostenible, erradicar la pobresa, protegir els drets humans, etc.

El Pla Local d'Inclusió Social

El document presentat en el Ple Municipal vol incidir en sis eixos que defineixen objectius i que es tradueixen en 92 accions concretes. Neix amb la voluntat de donar continuïtat als plans de promoció social que s’han desenvolupat a la ciutat des del 2006 i s’empara en el nou marc normatiu europeu, estatal i autonòmic. El Pla es configura sota els principis d’Universalitat, Igualtat, Responsabilitat pública, Apoderament de les persones, Solidaritat, Proactivitat i Prevenció i Multidimensionalitat i Transversalitat.

Els seus sis eixos estan relacionats amb l’àmbit laboral i professional, els problemes per accedir a habitatges de lloguer social i les situacions de pobresa energètica, l’àmbit de la salut mental i la igualtat entre tots els infants i els adolescents, entre altres àrees.

El Pla Municipal de Salut Pública de Mataró 2017-2020

És un document que es proposa fomentar la salut individual i col·lectiva i els hàbits de vida saludables, així com disminuir els riscos per la salut o promoure actuacions comunitàries per a la salut, entre altres. El seu contingut s'emmarca dins el Pla de Salut de Catalunya 2016-2020 i segueix també la línia de la salut en totes les polítiques de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).