Forcadell, a Santamaría: “Gràcies per confirmar que no hi ha separació de poders”

La presidenta del Parlament i candidata d’ERC retreu a l’Estat que imputin als “presos polítics” un caràcter violent quan “l’única violència que hem vist és la de l’1-O i la dels grups feixistes”

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 18 Desembre 2017 09:14

Forcadell a Mataró

La número quatre de la llista d’ERC al 21-D i presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha aprofitat la seva participació al míting dels republicans a Mataró per criticar les declaracions de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre la responsabilitat del PP i del govern de l’Estat en “l’escapçament de l’independentisme”. “Ja sabíem que Junqueras, Forn i els Jordis són presos polítics. Però ahir Soraya ens ho va confirmar. Ens va confirmar que en aquest país no hi ha separació de poders, que és el govern espanyol el que diu que han de fer el tribunals. Gracies, Soraya, ens ha confirmat el que ja sabíem”, ha sentenciat.

De la mateixa manera, Forcadell ha carregat contra el sistema judicial i polític espanyol per vincular l’acció del Govern destituït i dels líders de l’ANC i Òmnium a la possibilitat que provoquin accions violentes. “El que més ràbia em fa és que diguin que estan a la presó per provocar violència. L’única violència la vam veure l’1-O i no la vam provocar nosaltres. L’única violència és la dels grups feixistes que campen impunes pel carrers”, ha afegit.

Sobre les mateixes paraules de Santamaría, el líder de Demòcrates de Catalunya i número 15 de la llista d’ERC, Antoni Castellà, també ha volgut dir la seva per carregar contra l’Estat. Segons Castellà, la vicepresidenta espanyola “va reconèixer orgullosa finalment que M. Rajoy és el responsable d’escapçar els líders de l’independentisme, sense complexes”. “I va dir més, va dir que seguiran en aquesta línia donant instruccions fins liquidar l’independentisme. Diem-li que no podran posar i empresonar a tot un poble tossudament alçat que voldrà guanyar la llibertat el 21-D”, ha comentat davant el miler de persones que ha assistit al míting de Mataró.

Forcadell, a l'acte d'ERC

Rufián, a Borrell: “El millor desinfectant és la calç viva; i cal escoltar els experts”

Cascada de dures crítiques d’ERC a l’exministre socialista i militant del PSC, Josep Borrell, pels seus comentaris en campanya sobre la presó del candidat republicà, Oriol Junqueras, i la necessitat de “desinfectar” Catalunya per la “ferida” de l’independentisme. Al míting d’Esquerra a Mataró, el diputat al Congrés Gabriel Rufián ha carregat contra el socialista per “mofar-se” de Junqueras, i ha criticat que “parli de desinfectar Catalunya”. “Li hem de dir que el millor desinfectant és la calç viva. I cal escoltar sempre els experts”, ha etzibat, deixant anar la vinculació entre els socialistes i els GAL, fent referència a algunes de les pràctiques que es van atribuir al grup terrorista. A més, Rufián ha desitjat que aquest Nadal que ve Borrell, “quan mengi gambes en algun reservat d’un restaurant de Madrid amb els fills, recordi que Junqueras estarà a Estremera sense els seus”. “Miserable sou”, ha afegit, contundent.