ERC encoratja un Parc ple a vessar a “persistir i persistir”

El partit avisa que “després de l’1-O caldran més mobilitzacions”

  • ACN i Fotos de Daniel Ferrer
  • Divendres, 29 Setembre 2017 08:32

Acte campanya d'ERC

Esquerra Republicana vol que els catalans favorables al referèndum i especialment els independentistes es mantinguin mobilitzats després de l’1-O. Així ho ha demanat la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a l’acte dels republicans al Parc Central de Mataró, on ha explicat que el líder del partit li havia donat una consigna perquè transmetés als més de 5.000 assistents. “M’ha dit que uns digui que tothom ha de tenir present que l’1-O no és final de res, que és l’inici de tot. I que guardeu forces, després perquè caldrà persistir, persistir i persistir! Tingueu-ho present”, ha sentenciat. A més, ha recordat que el dia del referèndum és “molt important”, però també ha considerat que “els dies 2, 3, 4 i 5” els sobiranistes hauran “de demostrar que són forts, que aniran fins al final i consolidaran el resultat del referèndum”.  Rovira ha fet aquesta crida a la mobilització continuada després de qualificar el sobiranisme com “el moviment més potent d’Europa, que pot canviar les coses, i que ho té a les seves mans”.

Acte campanya d'ERC

Però no només de mobilització ha volgut parlar la dirigent d’ERC. Rovira s’ha fet ressò del comunicat emès aquest dijous des de l'Alt Comissionat dels Drets Humans de l’ONU on s'explica que experts en dret de l'organització han avisat les autoritats espanyoles que les mesures contra el referèndum de l'1-O "no poden interferir" amb drets fonamentals com la llibertat d'expressió, assemblea i associació i participació pública. “L’ONU diu que els que trepitgen drets fonamentals i afecten les llibertats públiques no som nosaltres, que nosaltres el que volem és garantir el dret de tots a votar, opinar i exercir la democràcia”, ha interpretat. I és que Rovira creu que l’escrit “ha donat la volta” a les acusacions. “Ai, ai, ai, que durant aquests dies que hem estat perseguits, que s’han afectats els drets, que se’ns ha dit que som una colla d’il·legals, resulta que qui ha fet les coses malament és el govern espanyol amb el seu abús de dret, els tribunals i fiscals, i la policia espanyola que ha vingut a perseguir políticament la gent que pensem de determinada manera”, ha afegit.

Acte campanya d'ERC

Rovira també ha aprofitat per denunciar que el “bloqueig polític que pateix Catalunya” ve “des de Madrid, del PP, Cs i el PSOE, que al Parlament no tenen majoria per decidir com avança aquest país, com progressa”. Per a la republicana, l’1-O també ha de servir per “dir prou a aquest bloqueig”.

Acte campanya d'ERC

A l’acte també ha participat el diputat al Congrés Gabriel Rufián, la consellera Dolors Bassa, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva. Ha estat Joan Tardà, precisament, qui durant el seu discurs ha desplegat a l’escenari una bandera espanyola republicana reclamant que l’independentisme “respecta totes les banderes i algunes les porta també al cor” “La nostra bandera, la de la llibertat, la igualtat i la fraternitat. La nostra bandera és l’estelada però hi ha banderes que estimem, i per això els diem als espanyols esperançats que la república catalana serà la palanca que alliberarà tots els pobles de l’estat espanyols. I estimem també la bandera de la tercera república espanyola. Aquesta i la catalana seran dues banderes que viuran plenament agermanades”, ha etzibat. I arrencant els aplaudiments enfervorits dels assistents, Tardà ha citat Francesc Macià per acabar el seu discurs cridant “que visquin les repúbliques ibèriques i visca l’iberisme”.

Romeva a Sánchez: “Escull”
Per la seva part, Romeva ha volgut dedicar part de la seva intervenció a dirigir-se al líder del PSOE, Pedro Sánchez, per intentar fer-li veure que l’1-O s’haurà de triar entre estar amb el president espanyol, Mariano Rajoy, o els valors de l’esquerra. “Pedro, tens dos projectes sobre la taula. Un és negre com el carbó, és Rajoy. I l’altre està ple de color, de llum i de futur. I es diu república i democràcia. Quin esculls?”, ha dit en castellà.

Acte campanya d'ERC