Fernàndez ofereix espais municipals a la Generalitat per l’1-O

Esgrimeix “els atacs contra les llibertats bàsiques de les persones” dels darrers dies per suplantar l'Alcalde en la cessió

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 17:30

Ple de Juny

El Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Quim Fernàndez, ha ofert per escrit al govern de la Generalitat col·laboració i espais municipals per al Referèndum de l’1 d’octubre. En un autèntic cop d’efecte, el número dos del govern es fa seva la competència que en teoria pertocaria únicament a l’Alcalde David Bote i assegura que pren la decisió “després de veure els actes en contra de les llibertats bàsiques de les persones que s’han produït els darrers dies”. Concretament, Fernàndez ha signat una carta de col·laboració dirigida al Delegat territorial del Govern de la Generalitat en la que ofereix col·laboració. La missiva s’ha signat aquest dilluns, 25 de setembre, i quan la Generalitat ja ha distribuït els votants del Referèndum en locals de l’administració catalana com casals de gent gran, CAPs o instituts davant la no cessió d’espais de l’Ajuntament.

En la nota de premsa difosa pel Grup Municipal de CiU s’assegura que “Fernàndez ha fet així un pas més en el compliment del compromís que ja va expressar en l’acte institucional de l’11 de Setembre a Mataró, en què va assegurar que els regidors amb responsabilitats de govern posarien a disposició de la celebració del Referèndum les eines i espais dels quals en són responsables polítics, per poder garantir així que la ciutadania de Mataró pugui expressar el seu vot”.

Els locals de les regidories convergents

En concret, Fernández posa a disposició de la Generalitat, espais municipals que depenen de les regidories dels regidors del grup municipal –Cultura, Urbanisme, Promoció Econòmica, Benestar Social i Esports–. En aquest sentit, es podrien incloure tot tipus d'equipaments culturals i esportius, centres cívics o, fins i tot, les seus de PUMSA i del TecnoCampus.

Aquests espais en cap cas serien col·legis electorals, que ja han estat designats per la Generalitat després de la negativa del PSC de posar-ne cap de municipal a disposició de l'1-O. Segons Fernández, la predisposició és que siguin espais de suport logístic per garantir el bon funcionament del dispositiu del referèndum. 

Tot i això, els regidors de CiU són conscients que les seves competències estan delegades per l'alcalde i que una retirada de competències per part del batlle podria evitar aquesta cessió d'espais a la Generalitat. Si això passa, avisen fonts del grup municipal, podria haver-hi conseqüències.