On es podrà votar?

La incertesa sobre la convocatòria i el suport que li doni l'Ajuntament omplen d'interrogants l'1-0

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 31 Agost 2017 11:33

Ciutat 2017, votació

A un mes de l'u d'octubre els mataronins que vulguin votar en el referèndum convocat encara no han rebut cap tipus d'instrucció o targeta censal que especifiqui on ho podran fer. Pot semblar un detall menor, però darrere la important logística que requereix una jornada de votacions com la que es convoca hi ha bona part del litigi entre administracions segons el seu color polític.

Els Ajuntaments tenen l'obligació de facilitar la infraestructura per votar com si es tractés d'unes eleccions només quan l'autoritat electoral així ho decreta. Si el Govern de la Generalitat opta per alçar-ne una de diferent, haurà de proveir –com sembla que ja ha fet– urnes diferents i necessitarà la cessió municipal d'espais per completar els punts de votació.

Per exemple en el procés participatiu del 9-N no van obrir les escoles primàries que majoritàriament es fan servir de col·legi electoral –municipals– sinó que es va poder votar als instituts habilitats per la Generalitat. L'administració catalana disposa de desenes d'immobles a Mataró, pel que tot apunta que l'1 d'octubre hi haurà col·legis electorals diferents dels habituals, però suficients.
Una altra hipòtesi és que, des de l'Ajuntament, les carteres gestionades per CiU cedeixin els seus locals. Això convertiria en hàbils per a la votació els centres cívics de la ciutat.