ERC dona el mandat per perdut i ja pensa en l’alcaldia el 2019

Els republicans acusen el govern d’anunciar mesures que després no desenvolupen

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 29 Maig 2017 19:33

Els regidors d'ERC

Tot just som a la meitat del mandat però Esquerra ja pensa en el 2019, quan volen guanyar l’alcaldia de la ciutat. Els quatre regidors van fer una valoració negativa de la meitat de mandat passat i no n’esperen gaire dels dos anys que queden. “Veiem un govern sense la cohesió necessària, cada cop amb més problemes entre els dos socis i que té una gran manca de relat intern”, assegura Francesc Teixidó. El portaveu republicà assegura que “els dos anys s’han desaprofitat, no s’ha construït cap visió i dubto que poguem esperar res dels dos que queden”.

Tot i això, ERC es postula com “una oposició que sigui vista com l’alternativa, mantindrem el tipus de treball i ajudarem a la governabilitat però tot estarà enfocat al 2019”.

A l’hora de fer balanç de l’acció de govern, els independentistes han enumerat un llarg reguitzell de polítiques i promeses que no s’han desenvolupat i encara han augurat que amb l’horitzó del referèndum sobre el futur de Catalunya la divisió del govern municipal pot anar a més: “l’Alcalde diu que no ajudarà a que es faci però tenim clar que Mataró hi ha de jugar un paper important i que això pot afectar la segona meitat de mandat”, assegura Teixidó.

Anna Salicrú, número dos de la formació, assegura que “el govern no està acostumat a una oposició que faci tantes propostes com nosaltres” i adverteix que “no podran viure del ‘cuento’ dos anys més”.

Anuncis sense concreció

ERC es mostra molt crítica amb la política comunicativa del govern que, denuncien, anuncia notícies i es fa fotografies per a després no concretar. “És obvi que abusen dels mitjans i a l’hora de la veritat no tiren endavant polítiques que han anunciat”, denuncia Teixidó. El repàs exhaustiu dels republicans a tasques pendents de l’Ajuntament, bo i haver estat anunciades, van des del nou Pla de Mobilitat al model d’oci nocturn passant per la reformulació de Pumsa, els plans d’habitatge i convivència, la unitat canina o el nou model policial, operacions urbanístiques com el Triangle de Molins o la Ronda Barceló, l’ampliació de Mataró Parc o el futur del Corte Inglés al qual, asseguren, “no podem esperar tota la vida i, si el 2019 governem, entomarem el tema de forma proactiva, si cal buscant alternatives”.