ERC demana que el PAM inclogui desencallar grans temes de ciutat

El primer partit de l'oposició presenta 96 al·legacions i espera que el govern n'accepti la majoria per poder facilitar el tràmit del Pla i els pressupostos

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 31 Gener 2017 09:23

Roda premsa ERC

Més despesa social per lluitar contra la vulnerabilitat, impuls per a la ciutat i un clima favorable a la creació d'empreses són les tres màximes de les quals ERC ha volgut tintar el paquet de 96 al·legacions que presenta al PAM i als pressupostos. El que és primer partit de l'oposició –i objectiu prioritari d'entesa per part del govern– espera que el bipartit local accepti bona part d'un contingut que xifren en uns 2,5 milions d'euros per poder facilitar l'aprovació conjunta dels dos documents. En la presentació en roda de premsa de les al·legacions, però, els republicans van ser crítics amb el govern i el projecte i demanen posar sobre la taula "molts temes que ja fa massa que s'arrosseguen perquè 2017 sigui l'any de parlar clar, de caixa o faixa", en paraules de Francesc Teixidó.

Caixa o faixa o, el que és el mateix, que Mataró es defineixi. ERC enumera la implantació del Corte Inglés, el Centre Comercial a cel obert del centre, la tercera i quarta biblioteca pública, la definició del Sorrall, Iveco-Pegaso, el Triangle de Molins, la Ronda Barceló, el pla de la Plaça Gran, la residència d'estudiants del TecnoCampus o la Casa de la Cultura Popular com alguns dels temes "en els que cal deixar de marejar la perdiu", segons Teixidó.

Els republicans són crítics amb la nova manera en què es divideix el PAM que fa que ignorin en detall, a hores d'ara, el catàleg de mesures que proposa el govern però creuen que "hi ha molts aspectes en els quals s'arrosseguen plans i intencions des de fa molts anys i nosaltres volem que el 2017 sigui el de la definició de la ciutat davant de tots ells".

Esperen la resposta del govern

Els quatre regidors d'ERC van presentar les al·legacions confiant en una acceptació majoritària per part del govern, ja que "estem bastant en línia amb les prioritats municipals". Preguntats sobre línies vermelles en la negociació van esmentar el pressupost participatiu –amb una partida assignada que la ciutadania escull a què es destina– i també la reactivació comercial. Altres propostes que inclou el document dels republicans són incidir en el Pla de Xoc social, fons de capital de l'Ajuntament per a empreses que s'instal·lin a la ciutat o l'adquisició dels blocs de pisos inacabats. El partit també critica que s'abaixi la dotació de la cartera de promoció de ciutat i turisme pel pròxim curs.