Calpe: “No acceptarem una ampliació de Mataró Parc contra el comerç de proximitat”

La regidora d’urbanisme respon a les preguntes d’ERC i ICV-EUiA remetent la posició municipal al consens amb el sector comercial

  • Redacció
  • Divendres, 13 Gener 2017 12:29

Ple de desembre

Com no podia ser d’una altra manera, el projecte d’ampliació de Mataró Parc va ser protagonista del Ple Municipal de gener, ahir dijous a l’Ajuntament. Tant ERC com ICV-EUiA van adreçar preguntes al govern que va respondre per boca de la titular d’urbanisme, Núria Calpe, refredant les expectatives de l’operador i remetent al contingut del Pacte pel Comerç qualsevol moviment al respecte. Calpe va assegurar que "Aquest govern no es plantejarà cap futurible fins que no hi hagi una proposta concreta” però va avançar que “no acceptarem cap ampliació de Mataró Parc que pugui perjudicar el comerç de proximitat ni cap proposta que vagi en contra el pacte del comerç que va subscriure aquest ajuntament l'any 2015”, va dir, afegint que “aquest govern no farà res que vagi en contra del sector ni res que no hagi pactat amb el sector.

Calpe va detallar tots els requisits i passos legals previs que una hipotètica ampliació hauria de superar, tant per part de l’Ajuntament com de la Generalitat i sobre el contingut del projecte que abandera l’operador va assegurar que el govern “solament es plantejarà parlar d'un nou projecte que contempli mitjanes i grans superfícies comercials i que porti associades unes millores tangibles pel teixit comercial de la ciutat".

Crítiques d’ERC i ICV-EUiA

Els dos partits d’esquerres que van portar el tema a l’ordre del dia es van mostrar contraris a l’ampliació i sobretot el paper de l’Ajuntament davant la sentència. Francesc Teixidó, portaveu republicà, va assegurar que “aquesta ampliació pensem que no és compatible amb el model comercial de proximitat del centre i també als barris que sempre hem defensat i proposat" i Esteve Martínez, regidor ecosocialista es va exclamar sobre la sentència “que ens hàgim d'assabentar per la premsa d'una notícia que és la que és en lloc de ser informats en Comisisó informativa ens sembla rellevant i inadmisible".