L'oposició, crítica amb el contracte de FCC per la gestió de residus

PP, Ciutadans i PxC donen suport a la millora del document vigent, mentre que CUP, Volem, ICV-EUiA i la regidora no adscrita hi voten en contra i ERC s'absté

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 07 Novembre 2016 10:16

Ple de novembre

L'ampliació del contracte de la brossa va ser el centre del debat del ple de novembre de dijous passat. L'oposició està dividida davant d'aquesta qüestió i el govern sociovergent només va rebre el suport de PP, C's i PxC, mentre que ERC es va abstenir i la CUP, Volem, ICV-EUiA i la regidora no adscrita hi van votar en contra.

El sí a l'aprovació de l'ampliació va arribar des de les files del Partit Popular, Ciutadans i Plataforma per Catalunya. Les tres formacions, tot i acabar emetent el seu vot favorablement es van mostrar crítiques amb la gestió d'aquest contracte amb l'empresa adjudicatària.

Per la seva banda, el líder dels populars, José Manuel López va qüestionar el "perquè aquesta empresa es va prestar a licitar el contracte si ja sabia que sortia per sota del cost aproximat". López va advertir que "les pròximes licitacions les mirarem en lupa". Des de Ciutadans es va felicitar al govern per "donar resposta a les queixes de la ciutadania" pel que fa a la millora de la neteja viària i des de Plataforma es va reiterar la necessitat de no externalitzar aquest servei.

Esquerra Republicana va posar sobre la taula la necessitat de millorar la neteja de zones com la del Passeig Marítim i el Polígon Pla d'en Boet. Així mateix, es va repassar el contracte amb l'empresa actual i van assegurar que "en aquests moments es considera que les zones d'oci nocturn d'aquesta zona forma part de les neteges extraordinàries de la ciutat". El seu líder, Francesc Teixidó, lamentava aquests fets tenint en compte, deia, que "l'oci nocturn en aquesta zona és regular i perfectament previsible de cada cap de setmana". En aquesta línia el partit va demanar una Comissió Informativa Especial perquè s'expliquin quin són els punts concrets del contracte que canviaran.

"El contracte es va quedar curt?"

En contra es van postular VoleMataró, la CUP, Iniciativa per Catalunya Verds i la Regidora No Adscrita. La líder de Volem, Montse Morón, va modificar la predisposició del seu vot assegurant que "en un principi volíem votar positivament perquè pensàvem que la ciutat tenia moltes mancances en la neteja viària, la freqüència de la recollida, les olors... però canviarem el vot perquè hem fet memòria històrica i no podem perdonar les errades que hi ha hagut".

La CUP, per la seva banda atacava directament la licitació del 2014: "El contracte es va quedar curt o estem davant d'un incompliment flagrant de l'empresa?", es preguntava i assegurava que aquesta modificació del contracte "és, només, per donar resposta immediata a imprevistos".

Esteve Martínez, líder d'ICV-EUiA, va recordar que el contracte acaba adjudicant 60 milions d'euros amb IVA fins al 2022 i va lamentar que "el document sigui ben viu encara". La regidora No Adscrita només va demanar si s'ha elaborat algun informe que posi sobre la taula els objectius complerts, o no, d'aquesta empresa.