Nova Comissió Especial d’Investigació per esclarir el cas del Rengle

La proposta va ser presentada pel Partit Popular i Plataforma per Catalunya

  • Marta Gómez / Daniel Ferrer
  • Dilluns, 10 Octubre 2016 00:00

Ple d'octubre

Esclarir el cas de El Regle. Aquest és un dels objectius de la nova Comissió Especial d’Investigació que s’ha tirat endavant en el Ple Municipal d’aquest mes d’octubre. Una Comissió proposada pel Partit Popular i Plataforma per Catalunya i amb el suport unànime de tots els grups polítics. Jose Manuel López, líder dels populars, va exposar la Proposta de Resolució assegurant que aquesta nova comissió “hauria de posar sobre la taula els errors” que hagin pogut haver-hi amb el cas del Rengle. La proposta, que en un principi rebia el suport de la CUP i Volem, aquests dos últims grups finalment es van voler separar del suport inicial per l’adhesió de PxC.

Tots d’acord

Des d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, va assegurar que donàvem suport a la creació d’aquesta comissió mentre que Mònica Lora, líder de PxC es va mostrar més dura: “Trobem vergonyós i un insult als ciutadans el què ha passat en aquesta ciutat”. En la mateixa línia es van manifestar els de la CUP: “Entenem que és un deure com a representants aclarir què va passar al voltant de la licitació i construcció de l’edifici d'El Rengle, més que res perquè això ara està ofegant les finances de l’Ajuntament”.

Pel que fa a Volem, Montse Morón reclamava que “d’una vegada per totes es pugui donar explicacions i parlar amb claredat a la ciutadania”. “La ciutadania de Mataró s’ho mereix”, afegia Juan Carlos Ferrando, líder de Ciutadans que desitgen “arribar a bon port” amb aquest assumpte. Finalment ERC també va manifestar el seu suport a la proposta així com el govern. L’alcalde, David Bote, va voler aclarir que, tot i que l’acusació recau en una acció i mesures preses pel seu partit, el Partit dels Socialistes, es va fer en un altre mandat i que “l’equip de govern actual està compromès en arribar fins al final”. D’aquesta manera Bote afegia que hi posaran “les màximes energies per aclarir el que s’hagi d’aclarir en aquesta comissió”.

Aquesta Comissió Especial d’Investigació pretén detallar què va passar amb el suposat sobrecost de les obres d'El Rengle i detallar tots els aspectes, sobretot, el de l’últim informe.