Els mataronins podrien decidir les prioritats d’acció i d’inversió de l’Ajuntament

El Ple Municipal aprova una proposta de resolució sobre pressupostos participatius

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 20 Setembre 2016 11:54

Especials 2014/2015, ajuntament mataró

La voluntat d’incloure a la ciutadania en la decisió definitiva del pressupost municipal sembla que tira endavant per part de l’Ajuntament. I és que en el Ple Municipal del mes de setembre es va aprovar per unanimitat una proposta de resolució sobre uns pressupostos participatius. La proposta presentada per la CUP contempla, com diem, la voluntat de comptar amb la complicitat dels veïns de la ciutat a l'hora de “distribuir els escassos recursos de què disposem, marcant les prioritats d’acció i d’inversió”. Una mesura que creuen que no ha de qüestionar la responsabilitat que correspon al govern municipal i a la resta d’electes però que, en canvi, dotaria a la ciutat d’un nou mecanisme participatiu.

El Ple va acordar tirar endavant una prova pilot amb el pressupost municipal corresponent a l’any 2017, impulsar també un debat ciutadà per establir les bases d’aquests pressupostos participatius futurs i crear una comissió de seguiment d’aquestes accions.

Pressupost participatiu

Segons la proposta de resolució aprovada en el Ple, un pressupost participat es pot realitzar de diferents maneres i es pot fer en diferents àmbits. Es podria tirar endavant, per exemple, mitjançant consultes sobre propostes fetes per l’Ajuntament, processos vinculants sobre temes proposats per entitats o persones, entre altres maneres. Tot plegat pretén emmirallar-se en ciutats que ja ho han implementat com ara Rubí, Sabadell, Badalona o Argentona