Mataró suspèn la Festa al Cel per manca de patrocinadors

Bote i Fernàndez asseguren que és "una decisió complicada però coherent" i anuncien que la partida pressupostària es mantindrà a Promoció de Ciutat

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimarts, 12 Juliol 2016 17:33

Roda premsa Festa al Cel cancelat

La Festa al Cel a Mataró s'ha acabat i no tindrà, aquest setembre, la seva tercera edició. La falta de finançament privat és l'argument que dóna el govern de l'Ajuntament de Mataró, que va fer comparèixer plegats l'Alcalde David Bote i el primer Tinent d'Alcalde Joaquim Fernàndez. La condició pactada entre els dos socis d'augmentar el finançament privat del festival aeri no s'ha complert i a dos mesos per la pròpia Festa no s'havia arribat als 100.000 euros del total de 300.000 que es buscaven en patrocinis. L'Ajuntament havia contractat una empresa, Swolf, per a la recerca d'espònsors, però no n'ha aportat cap més enllà dels contractats pel departament de Promoció Econòmica.

"La decisió de cancel·lar la Festa al Cel és la millor per a la ciutat i el bon govern, pensant en tots els ciutadans, coherent pels compromisos, avalada pels informes tècnics de la casa i alhora una decisió complicada de prendre", assegura David Bote.

Roda premsa Festa al Cel cancelat

L'Alcalde assegura que "no és una bona notícia, de cap manera, i la decisió ha requerit molt diàleg entre els dos socis, que hem afrontat amb responsabilitat i sinceritat". Al seu torn, Quim Fernàndez que lidera el grup municipal de CiU que va portar aquest esdeveniment a la ciutat en el mandat passat assegura que "seguim creient que és una bona eina per promocionar la ciutat i fer-nos visibles. És una inversió de futur que serà molt difícil de substituir però requeria un alt grau de convenciment i convicció perquè es consolidi, té oposició de grups sorollosos i no té una dinàmica d’esponsorització per part del teixit econòmic de la ciutat". Fernàndez assegura que "ha faltat entusiasme per part dels agents econòmics i comercials locals". Ni un ni altre no van entrar a valorar el fet que Mataró Parc, que havia estat patrocinador principal de la segona edició, no hagi apostat en aquesta ocasió per la Festa al Cel.

Més de 50.000 euros de cost de cancel·lació
Els contractes ja signats per a l'edició d'aquest any tenen un cost de cancel·lació que l'Ajuntament xifra entre 50.000 i 70.000 euros. És un cost lògicament inferior al que hagués suposat tirar endavant el festival aeri sense els 300.000 euros de patrocinis privats que es buscaven.

Bote assegura que "hem estudiat la possibilitat d'alleugerir el cost de la festa però no ha estat possible". Tant l'Alcalde com el Primer Tinent han reconegut a Dolors Guillen i Promoció Econòmica l'esforç fet per tirar endavant l'edició d'aquest any i han garantit que la partida pressupostària de la Festa es quedarà a Promoció de Ciutat, tot i que no han definit encara si serà en forma d'una gran aposta de ciutat alternativa.